Las Palmas

ÖGÅRD PÄRRE 13.10.2013 21:35

Olemme menossa Las Palmasiin lentäen joulukuun lopupuolella kahdeksi viikoksi. Tarkoitus olisi vuokrata auto ja kierellä vaikka muitakin saaria. Missä kannattaisi käydä, kai aina löytyy jokin pieni yöpymispaikka ja mikä olisi jörkevin puhelin ja nettiyhteys kahdeksi viikoksi. Millainen liikenne siellä on ja minne ei missään tapauksessa pidä mennä. Onko teitä Rutuja siellä paljon. Yksi noviisi.

HALME MARTTI 16.10.2013 12:32

http://www.fredolsen.es/en

Fred. Olsen'in laivat ainakin ajelevat saarien väliä. Armas taitaa olla toinen varustamo. Agaete on kaunis kaupunki ja sen "satamakaupungista" Puerto de Nieves'istä pääsee Olsenin lautalla Teneriffalle. Katso hinnastosta, kannattaako saarien välejä matkustaa autolla, vai olisiko edullisempaa vuokrata joka saarelta erikseen. Itsellä ei majoituskokemuksia muualta, kuin turistirysistä. Niistä ainakin löytyy huoneita. Vuoristokylistäkin luulisi löytyvän pieniä hostelleja/hotelleja. Ellei pode korkeanpaikankammoa, voi esim. Gran Canarian kiertää. Heti Agaeten jälkeen noustaan melko korkealle. Samoin Tenerifen puolella kannattaa ajella Teidelle ja ajaa saaren toiselle puolelle. Jos tulee Americas'in puolelta avautuu Teiden huipun jälkeen hieno La Orotavan laakso. Onhan siellä "Tenellä" mahtava Mascan laakso. Tosin itse en ole siellä käynyt. Joku hurja, liekö Kai Ahonen on käynyt siellä piironkinsakin kanssa. Liikenteessä ei ole mitään ihmeellistä. Normaalia varovaisuutta ja joustavaa mieltä mukaan, niin kaikki sujuu hyvin. En nyt muista ainakaan omalta kohdalta paikkoja, mihin ei kannattaisi mennä. Vuoristoon ei kannata mennä autoilemaan, jos on luvassa sateita. Silloin on kivivyöryvaara. Ilmeisesti sinulla on perusmajoitus Las Palmasissa. Sieltä on hyvät bussiyhteydetkin eri puolille saarta.

AHONEN KAI 02.11.2013 00:12

No se muiden saarten kiertäminen omasta mielestäni kannattaa jättää tuon Teneriffan kiertoon,jos aikaa on pari viikkoa, ja asuu Palmasissa. Agaetesta pääsee tuon Martin linkin pelillä tunnissa saarelta toiselle monta kertaa päivässä, Armaksen paateilla Las Palmasista 4 timmaa sivu, ja ajankulukseen syöminen on perceestä, surkeat eväät.

Siellä Mascassa kannattaa käydä, idyllinen kylä ei missään, ja tie pikkaisen mutkainen, yöpaikkoja joka lähtöön,

Nettiyhteyden ottaisin pariksi viikoksi Vodafonelta, ei halpa, mutta saat latailtua siihen 2GB kerrallaan tarpeen mukaan.

Liikenne on hallittu kaaos, kun sen parin tunnin ajelun jälkeen omaksut, huomaat miten suomessa on itsekästä väkeä ratin takana, vaikka ruuhkia ei ole koskaan.

Huorakujille kännissä ei pidä mennä, kuin myöskään Palmasin laitakaupunkiin pimeällä yksin.

Rutuja taida autoilla paljoa olla, kun siitä ei saa edellytyksiä rututarran saamiseen, on välimeren maiden ulkopuolella, eikä myöskään ole todistajia olemisestasi ;))

Käyttäjän lisäys viestiin 2.11.2013 klo 00:18:40 Ensin tietty kannattaa ajella se kotisaari ympäri rantoja pitkin, rapiat 200 kilsaa, itäreuna moottoritietä, Agaetesta tai Moganista kummin päin ajaakin saa käännellä huikeissa maisemissa länsirannikkoa, hyväkuntoista pikitietä.

ÖGÅRD PÄRRE 17.12.2013 19:50

Nyt sitten Las Palmasissa. Koko päivän yrittänyt löytää jostain Vodafonen liittymää ilman tulosta. Siis onko se pripeid liittymä 2 GB Eivät oikein ymmärtänyt. Joku tarjosi liittymän kahdeksi viikoksi hintaan 52E. Kun täällä harvat osaa englantia niin miten sen selittää heille. Että huhu. Viisaita neuvoja tarvitaan kiitos.

AHONEN KAI 17.12.2013 20:27

Las Palmasissa on kolme Vodafonen myymälää, en tiedä onko se tänään halvin liittymä, itsellä se oli pari vuotta täällä, ja toimi hyvin, nykyisin Masmovil.

http://www.vodafone.es/conocenos/es/vodafone-espana/contacto/sedes-vodafone/

Printtaa tai kirjoita paperille se mitä haluat heidän sivuiltaan, ja sillä konttorille

Käyttäjän lisäys viestiin 18.12.2013 klo 05:30:19 Tai soita Paavolle kun olet siellä liikkeessä, kerro mitä haluat, ja anna luuri myyjälle, homma pelittää niinkin vissiin ;) +34671685940

Paavo on Jèsus oikealta nimeltään, puhuu hyvää kumpaakin kieltä, jos kämppää pitää vuokrailla, häneltä löytyy sopuhintaisia niitäkin, jos tarvitsee muuten tulkkausta, esim. lääkäriin, Paavo ottaa siitä sen 5-kymppisensä, täällä Inglesissä.

ÖGÅRD PÄRRE 18.12.2013 20:21

No nyt on kortti. Mutta kun minulla on dna:n mokkula niin pitää poistaa PIN koodi ja meidän puhelimet ei sovellu siihen. Pyysin myyjää poistamaan koodin off tilaan. Arvaatten varmaan että se ei onnistunut. En tiedä mitä pitäisi tehdä, ostaako jonkin puhelimen jolla saa koodin off asentoon vai mitä. Taidan mennä oluelle.

AHONEN KAI 18.12.2013 21:31

Ei muutaku El Anclaan, Ankkuripubiin kaljalle, ja huomenna mokkulakaupoille ;)

Ei sitä DNA:n lukitusta vissiin saa pois, joku tietää paremmin, että saako?

POHJANTÄHTI JORMA 18.12.2013 23:04

DNA mokkulan lukituksen poisto, mikä on itselläni. Pari kuvaa kertoo miten se tässä mallissa tehdään.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.12.2013 klo 23:07:48 PIN koodin lukituksen poiston ohjeet on jossain laatikon pohjalla, voin katsella huomenissa jos tarvetta on.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.12.2013 klo 05:57:37 Yön yli nukuttu, kyllä se taisi olla DNA: sivuilta kun ne asetukset voi valita. Itselläni tuo PIN kysely ei ole käytössä, melko turha toiminto.

TOIVONEN MARTTI 19.12.2013 09:57

Saa kai sen jos sopimuskausi on päättynyt. Silloin pitäisi tulla sähköpostina tai tekstarina lukituksen purkukoodi joka sitten syötetään puhelimeen tai mokkulan tapauksessa varmaan siihen tietokoneohjelmaan jolla mokkulaa ohjataan. Tietoa http://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/sim-lukituksen-purku-1/

Jos menee liian vaikeaksi niin noita lukitsemattomia mokkuloita saa samoista paikoista kuin simmejäkin aika halvalla, parilla - kolmellakympillä.

Kerran kun hankin Carrefourin simmin ei myyty sitä erikseen vaan piti ostaa samalla mokkula. Maksoi simmeineen 30€. mot

Käyttäjän lisäys viestiin 19.12.2013 klo 10:11:01 Siis tuo mokkula = nettitikku/usbtikku jossa ei mitään näyttöä vaan johon laitetaan simkortti ja joka laitetaan tietokoneen usb-porttiin.

ÖGÅRD PÄRRE 19.12.2013 11:44

Ostin orangin kortin. PIN kodin kyselyn saa pois esim. Kun sen laittaa kännykkään, ja sieltä poistaa sen käytön. Ongelmana vaan on se että meillä on vain yksi vanha puhelin johon simi. Käy mutta sen laturi on Helsingissä. Puhelinta etsimään. Onko Ankkurissa hyvää ruokaa kun sellainen hyvä pihvipaikka ei viellä ole löytynyt.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.