Portugalin maksulliset tiet

OJANSIVU PENTTI 12.10.2013 12:28

Kertokaa nyt uskaltaako Portugalin mennä. Miten selvitään maksullisista teistä. Naviin voi tietysti laittaa ettei mene sinne mutta ei taida meidän navi olla päivitetty tänä vuonna. Helene

HAAPANEN TIMO 12.10.2013 15:05

Linkistä selviää aika monta asiaa: http://www.portugaltolls.pt/en/web/portal-de-portagens/home

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 12.10.2013 klo 15:06:58 http://www.portugaltolls.com/documents/11238/85d46990-3228-4cff-a4fc-6064fb22b243

MARTTILA RAIMO 12.10.2013 15:10

Viime keväänä tuli vahingossa kokeiltua "elektroonista" moottoritietä... Ohjeet neuvoi poistumaan seuraavasta liittymästä (muutama kilometri), mikäli ei halunnnut jatkaa ilman että olisi asianmukaiset maksut maksettu. Sen jälkeen matka jatkui muita teitä käyttäen. Ei siis ainakaan meille ollut maailmanloppu, vaikka siellä Sagresissa käytiinkin :) .

HÄNNINEN JUKKA 12.10.2013 18:25

Viime keväällä yritin urkkia tarkempia tietoja tuosta Euroopan hölmöimmästä tiemaksusta. Kyselin paikallisilta, ja ilmeni, että systeemin monimutkaisuus oli heillekin, jopa takseilla ihan liian vaikea.

Nyt kun pudottelimme Luxemburgista alas läpi Ranskan ja Espanjankin aina Tarragonaan saakka, niin tietulleja maksoimme matkailuato-peräkärry yhdistelmällä ajellen hiukan päälle 60 Euroa. Systeemi on niin simppeli kuin voi olla. Maksutielle tullessa pysäytetään puomin eteen ja lippu töpsähtää vilkkuvan valon näyttämästä aukosta siepattavaksi mukaan. Kun sitten poistuu maksutieltä, niin visa tai mastercard reiästä (taas vilkkuvaloin näyttämästä) sisään, ja kortti luikahtaa sekunnissa ulos. Eikä mitään tunnuslukuja tarvitse.

En vielä tiedä nykytilannetta, mutta huonoa Portugalin maksusysteemissä on ehdottomasti sen värkin hankkimisen vaikeus. Ehkä tuo selviää vielä. Niitähän pitäisi olla tarjolla siellä, missä maksutiet alkavat, eikä vain rajoilla tai posteissa. Kokeiltiinpa toissakeväänä kuinka käy "kielitaidottomalle" turistille, joka ajaa posottaa maksutietä pitkin läpi Portugalin koko ajan maksutietä ajaen, ja samalla tietenkin odotellen paikkaa mistä sen elektrronivempeleen voisi hankkia. Ei vaan tullut vastaan. Silloin ajateltiin, että kaipa sitten laskua perään lähettelevät, mikä kyllä olisi meille sopinut. Eipä oo tullut postia, Se tuossa keskiviikkoiltana huomattiin, että Ayamonten-Vila Real do Santo Antonion rajanylityspaikalle oli pari uutta puomia ilmestynyt, vaan kun käännyimme ensimmäisestä kilsan päässä olevasta liittymästä N-tielle, niin jäipä taas kyselemäti. Eipä siellä henkilökuntaakaan näkynyt. Sen huomasi, että maksutiellä ei juuri liikennettä ollut, mutta N-tie Vila Realista länteen oli yhä huonommassa kunnossa.

Summa summarum, tuo lajissaan ainutkertaisen kinkkinen ja pöljä systeemi pitäisi vaan lyödä uusiksi ja kansantajuisemmaksi myös.

NYYSSÖNEN KAJ 13.10.2013 09:02

Laitampa linkin kysyjälle

http://www.rutusakki.fi/index.php?p=1_27_Portugalin-tietullit

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.