Taas kutsuu Arjeblog

POKKINEN TAPANI 05.10.2013 22:59

Elämä se on kuin silkkiä vaan. Tulin äsken savusaunasta ja kaveri oli pannut viestiä kuinka olivat grillanneet herkkuruokaani ( tuoretta vasan maksaa ), mutta kuinka ollakkaan olivatten unohtaneet sipulin ja marmatti ryötäs, kuinka en ollut muistuttanut paistaa sipulia joukkoon?

Vaan ei niin pahaa jotten jotain hyvääkin. Soitin kaverille tunnottoman tekstiviestin sijaan ja samalla sovimme korjaavamme sipulin puutoksen oikein Porvoon mitalla. Lähtöpäivä lyötiin lukkoon 18.10 ja matkalla ostetaan hyvää vain Ruotissa myytävää ja makiaa jättisipulia. Peräkärrysauna ja soutuvene pääsee taasen Ivecon persiiseen ja kalavehkeet ja pyssyt saavat olla sulassa sovussa takatallin perukoilla. Nyt lehden pudottua alkaa Arjeblogin takamailla kalamiesten/lintumiesten kulta-aika. Pakko kait on matkalla käydä paikallisesssakin ja ostaa joka laatua mitä tölkeissa panimotuotteita tohtivat myydä. Mutta jämtejä kun ollaan, vain yksi kappale miestä kohtaa kutakin laatua. Viiniä emme toki hyljeksi, pakko se on etes yksi laatikko ottaa Umbalaa, hävyttömän hyvä viini Etelä-Afrikasta, 3L laatikko 159kr

Toiset ne haaveilevat etelän hiekoista, vaan täällä mies lallattaa...... Hyvää alkanutta syksyä -tapani-

HIETAVUORI JUHA 06.10.2013 09:47

Laitappas kuva saunasta . Hyvä meininki teillä .

HALINEN HARRI 06.10.2013 12:07

Sellainen tarina Arjeplogista: Menimme sisään sinne vaaleanpunaiseen kirkkoon kun sieltä kuului urkujen ääni. Kanttori oli siellä treenamassa. Hän kuunteli hiljaisella äänellä käytyä keskusteluamme ja sitten kajahti urista ensin Satumaa ja sitten muita suomalaisia säveliä.

POKKINEN TAPANI 06.10.2013 19:19

Tuttu on meillekkin se kirkko ja sama ilmiö on todettu tuolla melko musikaalisella kanttorillä, liekö hänellä sama ulkoisesti nautittava sormien notkistamisaine kuin legendaarisella mopomiehellä? (Piiparisella )

Siitä peräkärrysaunasta ja sen päällä kulkevasta soutuvenhosta on tulossa juttu lehteen jos ja kun sen ehdin tekemään. Olemme juuri päivittäneet entiset rekkapressusta alaslaskettavat seinät Heinolan Finleissonin tekemään ja palosuojattuun patjakankaaseen. Kankas on huomattavasti miellyttävämpi iholle kun selkä kuitenkin väliin osuu istuttaessa. Samoin nyt seiniä ei enää niitata kiinteästi katosta laskeutuviksi, vaan niittaamme kankaan 10cm välein purjerenkailla ja kattoon tulee ruuvit joihinka kankas pingotetaan. Näin aikaisemmin tarkkaa pakkaaminen helpottuu ja kärryyn mahtuu kiukaan, vesisäiliön, piippulämmittimen, kaksien lauteiden ;ym: muun tilpehöörin lisäksi vain enempi valmista polttopuuta.

Sinne painumme jälleen Piteojoen latvavesille. Olkoon Vellamo ja Mielikki meille suosiollinen.

POKKINEN TAPANI 10.10.2013 19:49

Niin piti lähteä ensiviikon perjantaina kaverin kanssa reissuun. Niin tosiaan piti, mutta kaverille tuli työesteitä ja reissu olisi kutistunut vain muutaman päivän tynkäviikonlopuksi?

Noh mikäs nyt eteen? Auto alkaa olla pakattuna, talvirenkaat alla ja kärry koukkuunlaittoa vailla. Lähdenkin siis jo huomenna aamusta, vaan en itseäni paremmassa seurassa tällä kertaa- Vaan se se on hyvä, ettei ole ainakaan ketään jonka kanssa voisi alkaa riitelemään. Tietty löytyyhän sieltä iso peili ja jos kokeilisi sen kanssa ottaa pienet "Jäsenkeskustelut" Ja pienet otan huomenilla taatust, toivottavasti kalaruuan kera, -tapani-

KUJANPÄÄ MARKKU 10.10.2013 20:04

Ei se mitään. Ittensä kanssa voi välillä suorittaa rentouttavat retriitit.

Mä joudun hakeen huomenna kuhakalaa paikallisesta marketista. Sun kuhakalan hakupaikalla taatusti passelimmat maisemat.

Napanderin otto sentään yhteistä. Tai mun napanderi on kuiva valkkari. Luonnikasta reissua.

POKKINEN TAPANI 10.10.2013 20:37

Kiitoksia vain toivotuksista. Kuhaa tuolla ei ole, on enimmäkseen kirstallinkirkkaita lähde ja sulamisvesiä. Kaikkea muuta kalaa sitten löytyy. Ja mitä tulee valkkariin, niin kaada itsellesi ja tietty paremmalle puoliskollesi vain. Ite tyydyn punkkuun, tietty saunassa maistuu olut. -tapani-

NIEMINEN PENTTI 11.10.2013 09:39

Tuo Piteån joki on kyllä hienoa seutua lomailla ja kalastella. Meillä on ollut jo toistakymmentä vuotta tuolla samalla joella alue E-45 tien ja Trollforssarna välinen alue, kestosuosikki, jonne mennään joka kesä. Viime kesänä oli tarkoitus ajaa tuonne joen latva-alueille, Arjeblogin pohjois puolelle. Moskoselin kylästä oli tarkoitus lähteä yläjuoksulle päin, mutta meistä riippumattomista syistä johtuen tuli muutos matkan suuntaan ja kestoon Ensi kesänä yritetään uudestaan.Sulle oikein mukavaa matkaa ja aurinkoisia kelejä.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.10.2013 klo 09:41:42 Teiden kunto on vähän arveluttanut, onko ajettavia vaunun kanssa?

POKKINEN TAPANI 19.10.2013 15:20

Tiet tuolla alueella ovat kyllä ihan liikuttavia, toki alkon alustoilla ei joka paikkaan kannata lähteä. Moskoselistä ylös olevan tien kunto vaihtelee, vaikuttaa kuinka vasta on karhittu. Väliin tie on tasaista, miltei uuden asfaltin veroista, väliin kovin kuoppaista ja lanauksen jälkeen on vähän aikaa kurjan pehmiää. Se minun yksi suosikkialue=Mattaurista-Skuppeen on alussa aika lailla kuoppainen vaan loppu menettelee, mitä nyt välillä nimismieskihara kiusaa. Vaan lomalla pitää kiiruhtaa hitaasti.

POKKINEN TAPANI 19.10.2013 15:54

saas nähdä onnistunko liittämään synttärireissulta kuvia mukaan?

POKKINEN TAPANI 19.10.2013 16:02

Käyttäjän lisäys viestiin 19.10.2013 klo 16:05:29 ei näytä oikein hyvältä kun en hallitse moista järjestelmää, vaan enköhän vielä tämänkin opi

POKKINEN TAPANI 19.10.2013 16:08

Käyttäjän lisäys viestiin 19.10.2013 klo 16:15:20 Väliin ei onnistu ja väliin tallennan saman kuvan uudestaa, mutta eiköhän tämä tästä. Reissu oli jälleen oikein antoisa ja kelit erittäin vaihtelevat. Hulluita vain kun vielä tähän aikaan vuodesta löytyi tuoreita kantarellejä. Talven tulo selkosissa on aina mieleen jäävää aikaa ja mitä upeinta ulkoilusäätä. Päivällä kirkasta kaunista, vaan aika tuulista. Yöt taasen tyyntä ja kirkasta, oli liki täysikuu ja Luojan nappikauppa auki.

POKKINEN TAPANI 19.10.2013 18:39

Vaikka meni näin yksinpuheluksi niin laitetaan vielä muutama kuva reissusta. Tiedä vaikka joku asiaa ymmärtävä tähän osaan eksyisi?

NIEMINEN PENTTI 19.10.2013 19:48

Varmasti on ollut mukava reissu! Saalistakin oot saanut ihan mukavasti. Tonne mekin suuntaamme ensi kesän lomareissulla. Kiitos tie infosta.

SYRJÄNEN MATTI 19.10.2013 22:10

No nyt kyllä oikein ahistaa, on niin upeet puitteet voe helevata. Itsekkin kovasti suunnitellu noitten Tapanin juttujen innottamana reissua tuonne vaan ihan ummikkona vähän arveluttanu lähteä ja niinhän se sitten tältä kesältä jäi. Noh nythän tässä on taas talvi aikaa haaveilla ens kesän reissusta.

ETELÄ PENTTI 20.10.2013 00:06

Tulipa syyskuun lopulla käytyä. Saalistakin tuli. Kaunista seutua ja aika helppo mennä, eikä mitään ongelmia. Suosittelen!!!!!

RAJALA KEIJO 20.10.2013 13:41

Hienot kuvat maisemista ja saaliista.Mistä siellä sai ostaa luvat metsästykseen ja kalastukseen.?? Minkälainen maasto oli yleensä kävellä metsässä kun olit lintumetsällä.(Kirjoittjalla vanhuuden tuomat vaivat , heikot polvet) Oliko hyvin lintuja alueella.??

Kiitos Keijo Rajala

POKKINEN TAPANI 20.10.2013 14:19

Onhan täällä näköjään samoista asioista kiinnostuneita.

Mitä tulee noihin lupa-asioihin niin ne eivät todellakaan ole mitään kovin hankalia. Kalastusluvatkin voi nykyään maksaa netissä, mutta suosittelen kuitenkin paikan päältä koska silloin saa mukaansa hyvän kartan, josta ilmenee mahdolliset erityisvedet, rauhoitusalueet, YM. Arjeblogin lupia saa paikanpäältä esim huoltoasemalta tai pääkadun kalastustarvikeliikkeestä, siitä paikallisen pitkäripaisen yläpuolelta. Metsästykseen taasen täytyy tehdä ilmoitus, esim; netissä= www.tulverket.se. Lisäksi pitää ensin ostaa valtion metsästyskortti= www.naturaverket.se. Tämän jälkeen pitää ostaa vielä paikallisen maanomistajan lupa ja sen saat taasen siitä pitkäripaisen alapuolelta olevasta rautakaupasta. Mitä tulee alueen maastoihin, ne ovat erittäin vaihtelevia. Monin paikoin on tasaisia hiekkakankaita ja väliin on aivan toivottomia pirunpeltoja ja niihin ei kannata mennä vaikka olisi kuinka terveet polvet tahansa. Ja eivät ne linnutkaan niissä kivikoissa viihdy. Tässä vielä muutamia muistoja viime kesästä. -tapani-

Käyttäjän lisäys viestiin 20.10.2013 klo 14:24:25 Ilmaisin asian hieman epätarkasti. Siis aseen viemiseen pitää tehdä se ilmoitus sinne www.tulverket.se.

POKKINEN TAPANI 20.10.2013 17:41

Laitetaanpa vielä lisää löylyä. Ensmäinen on tältä tuoreelta synttäriretkeltä ja muut jo mailleen männeen kesän muistoja.

RAJALA KEIJO 20.10.2013 19:02

Kiitos Tapani vinkeistä.Mahdollisesti vuoden päästä syksyllä ,vaunu koukkuhun ja menoksi Arjeplogin kauneisiin maisemiin.Ainakin Velmetti ja Tikka mukahan ja eikun pyyntiin erämaihin jos Jumala suo. !!!

KURVINEN ESKO 20.10.2013 20:19

Kiitos hienoista kuvista ja kuumeen nostosta! En ole käynyt Arjeplogissa mutta suunnittelen ensi kesälle reissua sinne. Muutenkin olen harrastanut viehekalastusta hirvittävän vähän mutta nyt on aikaa niin otan takaisin menetettyjä reissuja. Mikähän olisi paras ajankohta ajatellen kalan pyyntiä, ainakin näin syksyllä ilmeisesti punalihainen on syönnillä? Näytti yksi lohen leuassa ollut viehe Beten Lotto-vaapulta, oliko näin? Terv. EKu

POKKINEN TAPANI 20.10.2013 21:06

Paras aika? Niin jos ajatellaan virvelikalastusta ja nimenomaan punalihaista niin mielestäni se on avovesikauden molemmat laidat. Toki heinäkuun helteilläkin aina joitain punalihaisia sattuu, kuten tänä kesänä useamman kerran. Jos saisin valita vain yhden kerran koska mennä noille seuduin kalalle= elokuu. Tietty vielä aivan elokuun alku, koska silloin on siellä varmimmin myös hilla kypsää ja aina on syytä ottaa myös paremman puoliskon toiveet huomioon. Näin syksyllä pitää myös muistaa, että taimen on virtavesissä rauhoitettu.

Beten LOTTOLIPPA on heittäen yksi parhaita koskaan valmistettuja vieheitä. Itselle oli myös taivaan lahja kun sain naapurikseni Himangalta muuttaneen Pekka Pöyhtärin, hänen pikkuruisen pienillä Bekkar vaapuilla olen saanut nyt muutaman vuoden aikana liki yhtä paljon siikoja kun aijemmin sen 10v aikana mitä olen noita Arjeblogin vesiä kolunut. Toki muutkin kalat noihin pikkuvaappuihin ottavat, mutta erityisen toimivia ne ovat olleet siialle ja harjukselle. -tapani-

KURVINEN ESKO 21.10.2013 09:01

Kiitos Tapanille tiedoista! Tarkoitin tietysti Bete Lotto-lippaa, kirjoitin vahingossa vaappu. Sattuu samanlainen olemaan omassa pakissa. Terv. EKu

PELLIKKA ERKKI 21.10.2013 09:53

Hienot jutut ja kuvat Tapanilla. Ei ole köyhän (henkisesti) reissuja nuo. Pari vuotta sitten liikuin itsekkin nuilla seutuvilla. Kyllä siellä "Ivecomiehet" pärjää.

POKKINEN TAPANI 26.10.2013 19:13

Alkuperäinen viesti:

Laitappas kuva saunasta . Hyvä meininki teillä .

" Onnellisella miehellä on viisi saunaa " Näin tuumasi Arto Paasilinna, taannoin sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Minulla juutaksella ei ole noita erillaisia saunoja kuin VAIN neljä ja täytyy sanoa, että pidänkin itseäni korkeintaan jokseenkin onnellisena miehenä. Äsken tulin tuolta erittäin hyvästä kylystä, pihan perällä nököttävästä savusaunasta. Vaan kaikki saunat ovat hyviä, toiset vain hiukka parempia kuin toiset.

Tänään sain viimein päivitettyä peräkärrysaunaan uudet seinät ( Heinolasta Finleisonin palosuojattua kangasta ) ja nyt katto on helpompi pystyttää yksinkin ja seinät saa irti ja kuivamaan. Toinenkin hyvä puoli on helpottuneessa pakkaamisessa ja tietty puita mahtuu entistä enempi kärryyn kun nuo irroitettavat seinät voidaan yhtä hyvin laittaa takatalliin matkan ajaksi, tietty vaikka veneen sisälle erilliseen laatikkoon. Kun mukana on peräkärrysauna niin silloin on reissussa myös vene. Ja kun on vene kärrtssä niin silloin on mukana tietty sauna. Peräkärrysauna on oivallisessa liitossa soutupuotin kanssa. Mukavaa viikonloppua ja parempi osio miten sauna on rakennettu tulee sitten lehteen, jos ja kun sen saan tehtyä. Ja jos Luoja suo, että Heinosen Pekka suostuu sen julkaisemaan. -tapani-

POKKINEN TAPANI 26.10.2013 19:23

Että osaan töpeksiä. Tuli taas sama kuva kahteen kertaan.Olisko saunaoluen piikkin vai saunan jälkeen syödyn mettopaistin seassa ollut jotain sopimatonta. Varmaan nuo rauvan leiviuunista nostaneet sämpylät? Tietty ei saisi nauttia ruuan kera punkkua!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.