espanjaan talveksi

HÄMÄLÄINEN TONI-MARKUS 25.09.2013 12:26

Moi! Onko kukaan espanjassa konkari kävijä lähdössä Espanjaan autolla olisin kiinnostunut lähtemään omallani samaa matkaa ensikertalaisena,

JANHONEN MATTI 25.09.2013 14:38

Toivottavasti joku vastaa myöntäväsi toiveeseesi.

Mutta mitään välttämätöntä peesaaminen en ei ole - ei ensikertalaisellekaan. Se on sitten toinen juttu jos jotkut haluaa niin tehdä.

Espanjaan meno ja paluu on yksi ulkomaan matkailun helpompia juttuja. Reitti on helppo ja selkeä ajaa. Rajamuodollisuuksia ei ole ja tiemaksut joita vasta-alkajalle (kannattaa ekalla matkalla maksaa) tulee hieman kokenutta enemmän on Visalla tosi helppoa. Tiemaksut peritään tietulliasemilla joten mitään vignettejä ei tarvita ellei ajele Sveitsin kautta. Paljon helpompi Espanjaan on mennä ja siltä tulla kun vaikkapa ajella ViaBaltian kautta Unkariin. Sloveniaan ja Kroatiaan.

Olen ollut ymmärtävinäni, että tätä asiaa on suorastaan mystisoitu, kuin lisäarvoa sillä tavalla itselle hakien. Pelko pois Rosemarie.....

HYNNINEN JORMA 25.09.2013 16:54

Ekaa kertaa Espanjaan myös menossa, 16.10 Finnlines H:ki - Travemunde ja siitä alas. Vaunun kanssa. Muulla kalustolla eurooppaa ristiin rastiin koluttu ennen. Kyllä se siitä.

AHONEN KAI 25.09.2013 16:56

Ei muuta kuin peesiin, Naantalista aamulaivalla, yöllä Rødbyssä, aamulla lauttaan ja illalla Digoinissa, seuraavana iltana jo Saloussa. Matkavauhtina 100-110, joka päivä kahden pysähdyksen taktiikalla.

KUJANPÄÄ MARKKU 25.09.2013 17:24

Hienoo, että Janhosen Matti näkee vaivaa puolestamme kun kaivelee noita syviä syövereitä.

KUJANPÄÄ MARKKU 25.09.2013 17:27

Mulle kävis Ahosen vauhti, aikataulusta ei vielä tietoo.

Käyttäjän lisäys viestiin 25.9.2013 klo 17:59:25 Toisaalta osaan kyllä ittekkin jonnekkin mennä.

JANHONEN MATTI 25.09.2013 23:59

Espanjaan voi mennä vaikka näin

päivä Aamulaina 8,45 Turku-Tukholma 18,55 Ajo Hyltenan stellpalatzille, ajomatka 338 km, hinta 10 e. http://www.statoilhyltena.se/ Koordinaatit www-sivuilla

päivä Ajo Hyltena-Helsingborg-Helsingör-Rödby-Puttgarden-Lyypekki Ajomatka 520 km. Auton "tankkaus" Lyypekin Citti Laivamatkat http://www.scandlines.se/ Majoitus: http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/saksa/schleswig-holstein/cp.platz-l%fcbeck-sch%f6nb%f6cken-110606/ Camping-alueen koordinaatit sivuilla

päivä Ajo Lyypekki-Hannover-Koblens-Cocheim (Moselin laakso) 628 km Majoitus stellplatz aivan Cocheimin keskustassa, Maksuton aamuun klo 8.00 saakka. Stellplatzeja Moselin laaksossa paljon samoin P-parkkeja matkailuauton lisäkilvellä.

päivä Tutustumista Moselin laaksoon ja kaupunkeihin ajoa max 152 km Majoitus joko stelplatz Trier tai Luxemburg Trierin stellplatz http://www.trier-info.de/parken-in-trier-wohnmobil tai Luxemburg: http://camping-kockelscheuer.jimdo.com/english/ Luxemburgissa kannattaa tankata!

päivä Ajo Trier/Luxemburg-Clermont-Ferrant, 618 km Reitti: Metz-Nancy-Beaune-Clermont-Ferrant Tiemaksuton osuus Metz-Nancy-Toul Majoitus:http://www.camping-le-clos-auroy.com/ Campig n 10 km Clermont-Ferrantista etelään lähellä valtatietä. Koordinaatit alueen sivuilla

päivä Ajo Clermont-Ferrant-Millau-Beziers-La Perhus (raja) Blanes, ajomatka 616 km Tiemaksuja välillä Clermont-Ferrant Beziers ei ole. Välillä Millaun silta. Majoitus: www.sabanell.com Lähellä Blanesin keskustaa, rannalla. Jos potkua riittää voi samana päivänä vetää vaikkapa Peniscolaan http://www.campings.com/camping-eden-peniscola/

päivä Ajo Blanes-Torrel la sal2 (Ribera de Capanes) ajomatka 355 km. Kordinaatit löytyy sivuilta

Kokonaisajomatka Tukholma-camping TorrelaSal 2 camping (Robera de Capanes) 3.207 km. Ajomatka Lyypekistä 2.349 km.

Nopein reitti Lyypekistä on: Lyypekki-Mulhouse-Beaune-Lyon-Montpellier-Barcelona-Ribera- de Capanes yhteensä 2136 km ja ajoaika 3 pv.

Nopein reitti soveltuu myös paluuseen niin, että ensimmäisenä päivänä ajetaan Avignoniin http://www.campingbagatelle.com/ Camping-alue sijaitsee n. 10 min kävelymatkan päässä Avignonin historiallisesta keskuksesta Rhonen varrella (Unesco)

Toisena päivänä Saksan puolelle http://www.fallerhof.de/ Sijaitsee päätien ja Reinin välissä aivan päätien varrella. Ilmainen stellplatz. Majatalosta (hotelli saa tosi hyvää ruokaa edullisesti ja paljon. Kordinaatit www.sivuilla

Kolmas ajopäivä Bad Krozingen-Kassel-Lyypekki.

HALTTUNEN TEUVO 26.09.2013 09:08

Joku kyseli suomipullon täytöstä Saksassa, en osannut vastata. Löytyiskö täältä tietoja?

Kiitokset Matille reitistä!

JANHONEN MATTI 26.09.2013 10:13

Tuota kaasukeskustelua en ala käymään mutta suosittelen Euroopassa reisaajille. Ostakaa toiseksi pulloksi harmaakuorinen saksalainen pullo. (vaihdettavuus) Teräksinen 11 kg uusi Gasflasche maksaa n. 50 euroa Käy sellaisenaaan suomalaisen pullon paikalle, koska pullon koko ja liitin on sama ja on helppo vaihtaa täyteen saksalaisella huoltamoilla tai campingilla, vaikkapa Lyypekin campingilla.

YLITALO ASTA 26.09.2013 10:21

Ja se sama saksanpullo käy myös hollannissa vaihtoon jos on harmaa. Ja ranskassa esimerkiksi carrefourin omat kaasupullot ovat samanlaisella venttiilillä varustettuja ja pantti pulloista on 1-10 euroa

HÄNNINEN JUKKA 26.09.2013 10:46

Kippari Caravan Helsinki, soitto sinne, saattaa löytyä espanjalainen kaasupullo, jolloin homma pelaa takuuvarmasti ja helposti. Jotkut kämppärit vuokraavat myös espanjalaisia kaasupulloja, ts ottavat pullon hinnan verran rahaa pantiksi, ja saa sitten itse pähkäillä palauttaako sen vai vie mukanaan. Hyötyyn nähden halpa investointi. Repsolin tai Cepsan varastoista myydään usein myös pulloja. Jos kysytään osoitetta, niin kämppärin osoite yleensä riittää. Tankkipullo on se viisain ratkaisu, yksityisviestillä enemmän tietoa annan kysyjälle.

ANTIKAINEN ESKO 27.09.2013 19:31

Kun liitetään ranskalainen kaasupullo suomalaiseen autoon, väliin tulee laittaa adapteri. Sellainen on mukana siinä neljän liittimen sarjassa, joita myydään caravan-liikkeissä.

Liittäminen ilmankin onnistuu, mutta liitoksessa on vuotovaara, sillä liitos ei kiristy oikein ilman adapteria. Hengenvaara/pullo tyhjenee nopeasti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.