Rostock-Helsinki

LILJEROOS JOUKO 18.09.2013 21:20

Tulipa kokeiltua laivamatkaa Rostock-Helsinki. Lähtö oli aamulla puoli kuuden aikoihin. Jonoon tultiin hyvissä ajoin illalla ja ajateltiin nukkua lähelle lastauksen alkamista. No, yhden aikaan koputeltiin ikkunaan ja kehoitettiin tekemään Chekkaus toimistossa joka oli auennut klo 24. Kolmen tunnin päästä alkoi lastaus. joka tapahtui ripeästi kestäen ehkä puolisen tuntia. Yksi matkauluauto, n.15 henkilöautoa, kaksi rekkaa ja kymmenkunta puoliperää. Yhdeksältä herätettiin Brunssille. "Suomi–Saksa-reitillä brunssin hintaan sisältyy lisäksi lasillinen kuohuviiniä", eipä näkynyt. Ehkä jostain olisi saanut, jos kielitaito olisi riittänyt kyselemiseen. Ravintolan henkilökunta oli kansallisuudeltaan ja kieleltään venäläisiä. Muun henkilökunnan kansallisuudesta ei ole tietoa. Edellisvuonna tulimme Travemundesta ja sen perusteella ostimme ruokailut etukäteen, matkan ajan ruokailut maksavat 72€. Hinta ja laatu eivät kohtaa lähellekkään. Ihme jos linjaa jatketaan kovin pitkään. Pienet matkustajamäärät supistuvat entisestään. Ruuan laadun pudotus karsii matkustajia, koska laivalla ei ole muuta tekemistä. TV'stakaan ei enää näe suomalaisia ohjelmia, kun YLE lopetti sateliittilähetykset. Rostock'sta kestää tulla yli neljä tuntia kauemminkin kuin Travesta, vaikka matka on lyhyempi.

VIRTA URPO 18.09.2013 21:37

Sanotaan, että ahneella on paskanen loppu. Antaas katsoa miten tossakin käy.

PATOJA PEKKA 18.09.2013 21:41

Aiheesta puhuttu täällä aiemminkin samaan sävyyn. Antakaa suoraa palautetta Finnlinesille yhteisestä huolestamme ja samalla YLElle paskaset risut satelliittilähetysten lopettamisesta, mistä täällä myös on aiemmin keskusteltu.

HALINEN HARRI 19.09.2013 11:08

Tuskin ne lähetykset tulivat Ylen lähettäminä koska ei kai Ylellä ollut muuta kuin Yle Finland jolta tuli koosteohjelmaa. Varmaankin laivan antenni oli kiinni jonkin kaupallisen /esim. Canal Digital) satelliitissä jolta tuli suorana monet kanavat.

NYYSSÖNEN KAJ 20.09.2013 11:52

Mitä Suomalaiselta TV kanavalta tulee että se pitäisi nähdä? Saksalaiskanavilta saa myös kattavan ohjelmavalikoiman. Ruokailu laivalla: eipä se etukäteen kaikki ruokailut valinta todellakaan kannata. Olemme tehneet niin että menemme syömään kun on nälkä ja aamiaisen korvannut kahdella kupilla kahvia. Yhden ruokailun taktiikalla tultiin viimeksi elokuussa Travesta kotiin.

YLINEN MATTI 20.09.2013 17:54

Aiheesta hieman poiketen YLE meni ja myi koko jakelu-lähetys hommat Digitalle lopettaen lyhytaalto alueiden käytön joka aikoinaan riitti hyvin europassa kuunteluun ja tiedon saantiin tais olla Anderssiin joka sen paskan teki saatiin vähän silloin fyrkkaa vaan kyllä se on moneen kertaan jo takaisin rahastettu terv.masa

HALINEN HARRI 20.09.2013 18:21

Tuo edellinen koski ääniradiota. Joka "kuoli" jo kauan sitten. Ylen satelliittilähetyksien (TV Finland) korttimyyntioikeudet annettiin ruotsalaiselle Connova-yhtiölle joka lähetti koko Eurooppaan näkyvää koosteohjelmaa eri kanavilta aina kesään 2013 saakka Thor-satelliitin kautta. Lisäksi tuli suorana muutamia satunnaisia ohjelmia sekä esim. suomenaikaa 20.30 TV 1:n uutiset päivittäin. Tuon lopettamisen syy oli vähäiset (?) katselija(kortti)määrät. Noissa luvuisa ei huomioitu lainkaan mm. hotelleissa asuvia "satunnaisia" suomalaisia. Näin jätettiin ulkomailla asuvat suomalaiset kokonaan ilman suomalaista tv-ohjelmatarjontaa. Nyt sitä koetetaan ontuvasti korjata netin kautta mutta suorina on kovin vähän suomalaiselle tarkoitettua suomenkielistä ohjelmaa. Arvioin että yhteensä tarjotaan enemmän tai suunnilleen samanverran Suomessa ulkomaalaisille suorana ohjelmia heidän kotikielellään. Näin tässäkin hoidetaan muut ennen suomalaisia.

KARLSSON GÖRAN 20.09.2013 20:28

Sorry..! Onx se YLE´n vika ett safka oli laivalla huono ja kallis ?

KUJANPÄÄ MARKKU 20.09.2013 21:58
Mitä Suomalaiselta TV kanavalta tulee että se pitäisi nähdä? -

Tyypillinen kommentti Kajzulta joka joka käänteessä väheksyy ja arvostelee kaikkea kotimaahan liittyvää.

VEIJOLA ESA 21.09.2013 11:17

kylläpä oli mukavaa, kun eesti elisa järjesti halvalla kesälomamatkalla virossa oman maakuntaradion ohjelmat kuulumaan, sekä osittain myös Tv ohjelmat näkyviin. Kului siinä ajoaika rattoisasti. On sen verran huono tuo auton radioantenni, että kotimaassakin tulee tätä nykyä kuunneltua radio-ohjelmat ipadilla netin kautta. Ei särähtele eikä kohahtele ääni, mitä nyt joskus vähän puskuroi mutta katkoksen jälkeen tulee pakettimuotoisen datan ansiosta ohjelman häntä jutusta kuultavaksi ennen suoraan lähetykseen siirtymistä. Aikamerkistä vaan ei ole tarkan kellonajan säätämiseen. No, meni vähän aiheesta sivuun haitanneeko tuo.

NYYSSÖNEN KAJ 21.09.2013 17:15

"Tyypillinen kommentti Kajzulta joka joka käänteessä väheksyy ja arvostelee kaikkea kotimaahan liittyvää. "

Kujiksen lempivaltio taitaa olla Sveitsi jossa kaikki on kallimpaa kuin Suomessa. Pituushyppy siellä avaa aivan uudet metrilukemat onhan Alpit aika jyrkät.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.