MasterCard kelpaaminen...

LILJEROOS JOUKO 18.09.2013 20:46

Mainosteksti "MasterCard hyväksytään maksuvälineeksi maailmaanlaajuisesti" ei pidä aina paikkaansa. Tanskan ja Saksan rajalla (tie E45) oleva huoltoaseman automaatti ei kelpuuta MasterCard'a. Samoin se ei kelvannut Saksassa Lid'n myymälässä. Eli ei kannata jättää tankkausta viime tippaan. Tai kannattaa pitää toinen korttivaihtoehto mukana.

PATOJA PEKKA 18.09.2013 20:55

Saksa on upea sivistysvaltio, mutta ei siellä normaalit muualla yleiset kortit kelpaa juuri missään - paitsi niiden oma EC - kortti. Seinästä Visalla ja Mastercardilla saa euroja ja niiden päälle sakutkin sitten ymmärtää.

HALINEN HARRI 18.09.2013 20:58

Täytyy huomioida kun Nordean ja Visan yhteistyö päättyy 2014. Muistaakseni lähettävät automaattisesti Mastercardin ensi vuonna jos Nordean kautta hankittu Visa maksu/luottokortti.

AHJOS TIMO 18.09.2013 21:17

Onkohan tuossa kysymys MasterCardin kelpaamattomuudesta vai siitä, että ulkomailla myönnetty luottokortti ei kelpaa? Eihän Suomessakaan voi ostaa bensaa automaattiasemilta ulkomaisella luottokortilla - ei Visalla eikä MasterCardilla.

PATOJA PEKKA 18.09.2013 21:23

Timo, kyse on korttien yleisestä kelpaamattomuudesta Saksassa. Ei siellä juuri missään kelpaa muu kuin niiden oma EC oli oma Mastercard / Visa myönnetty Bozwanassa, kuussa tai Saksassa.

Pitääkö oikeasti paikkansa, ettei ulkomainen yleinen kortti kelpaisi Suomen automaattiasemilla? Vaikea uskoa, enkä ole ikinä sellaisesta kuullut....?...? Jos näin todella on, niin saa sitä sitten Suomikin vähän noloilla sivistymättömyydellään...

KORSIJÄRVI SEIJA 18.09.2013 21:42

Kyllä meillä on myös se kokemus että hyvin harvoissa paikoissa Saksassa kelpasi yleensäkään Suomen kortit, Visa, MasterCard tai pankkien käteiskortit...Jopa Berliinin lähistöllä olevalla varsin korkeatasoisella leirintäalueella maksu ainoastaan käteisellä...Berliinissä automaatista 150e:n nostosta näkyi tiliotteessamme lisäksi 6,50 euron kulut!

PATOJA PEKKA 18.09.2013 21:46

"Berliinissä automaatista 150e:n nostosta näkyi tiliotteessamme lisäksi 6,50 euron kulut! " tiedoksi, että Danske pankin kautta Visan kylkiäiskorttina saa ilmaisen euroopan unionin pankkikortin, jolla seinäotosta veloitetaan nostosummasta riippumatta kiinteä 60 sentin palkkio eli eu:n alueella aika hyvä nostokortti käteiselle.

KORSIJÄRVI SEIJA 18.09.2013 22:01

Kiitos Pekka, aina sitä viisastuu :) Olettko tietoinen onko tuo vain Danske-pankin Visaan liittyvä? Selviää toki omasta pankistammekin kyselemällä, mut josko toisillekin jaettais tietoa :)

PATOJA PEKKA 18.09.2013 22:08

"onko tuo vain Danske-pankin Visaan liittyvä?" En tiedä.

Nordeasta minulla on Mastercard ja Danskebankista Visa ja sieltä sattui pari vuotta sitten puhelinmyyjä tarjoamaan tuota korttia, kun "on niin paljon ulkomaisia nostoja" :-)

Luulisi, että kova kilpailu pakottaa muutkin pankit tarjoamaan jotain vastaavaa, mutta tietoa siitä ei varsinaisesti ole.

AHJOS TIMO 18.09.2013 22:11

Pekka Patoja kirjoitti: "Pitääkö oikeasti paikkansa, ettei ulkomainen yleinen kortti kelpaisi Suomen automaattiasemilla? Vaikea uskoa, enkä ole ikinä sellaisesta kuullut....?...? Jos näin todella on, niin saa sitä sitten Suomikin vähän noloilla sivistymättömyydellään... "

Oletko koskaan jutellut ulkomailla asuvien suomalaisten kanssa aiheesta? Minulla on tuttuja, jotka käyvät täällä kesälomillaan ja ovat tuota valittaneet. Kysymys ei ole sivistymättömyydestä vaan luottokorttiyhtiöiden palkkioista, jotka ovat kohtuuttoman suuret automaattiaseman polttoainemyynnin katteeseen verrattuna.

Joskus kauan sitten olin konferenssimatkalla Genevessä. Minä menin sinne lentokoneella, mutta eräs kollegani yhdisti matkaan kesälomansa ja ajoi sinne autolla. Vapaapäivänä keksimme ajaa huvin vuoksi Geneven järven ympäri. Jossakin korvessa oli sitten pakko tankata. Kaverini tarjosi monia erilaisia kortteja, mutta mikään niistä ei kelvannut. Onneksi minulla oli seteleitä ja niillä sitten maksettiin. -- "Nur bares ist wahres!" (=Vain käteinen on todellista! saksalainen sanonta)

PATOJA PEKKA 18.09.2013 22:18

"Kysymys ei ole sivistymättömyydestä vaan luottokorttiyhtiöiden palkkioista, jotka ovat kohtuuttoman suuret automaattiaseman polttoainemyynnin katteeseen verrattuna. "

Timo, jos ulkomainen kortti ei kelpaa suomalaisella korttipäätteellä, se on merkki sivistymättömyydestä ja teknologia maalta hävettävää oli pohjimmillaan syy mikä tahansa.

NYYSSÖNEN KAJ 18.09.2013 23:43

EU on päättänyt että Debet tililtä nostosta Euroalueella ei saa periä lainkaan palkkiota mutta jos EU alueelle nostaa muuta valuttaan kuin euroja siitä peritään tuo pieni palkkio.

Minulla vaihtui Mastercard vuosi sitten EU malliseksi on Kredit = luotto ja Debit = tililtä maksu

VisaElectro on pelkkä Debit kortti.

Debit ominaisuuden käyttö vaatii aina yhteyden sinun pankkisi ja maksupäätteen välillä. Tätä vaatimusta ei ole Kreditkorttien kanssa.

Andorassa myyjä kysyy aina miten aiot maksaa ostoksesi hinnat hän ilmoittaa käteisellä maksettuyna kun kerrot kortin nimen lisää myyjä luottokortin käsittelykulut kauppasummaan. Sakemanni osaa tämän kanssa mutta kun ei viitsi laskea ei hyväksy mitään luottokorttia ei edes Saksalaista vaan käyttää Saksalaisen kortin pankkikorttiominaisuutta = debit

Eipä Suomen Litukassa ole kauan hyväksytty luottokorttia.

KATEISTO EERO 19.09.2013 09:19

Pohjois-Saksan Lidl-liikkeissä ei kelvannut ja sitten kelpasi Visa. Ensin kassaneiti sanoi, että Visa ei kelpaa ja soitti pojan paikalle. Poika otti kassan alta toisen korttilaitteen ja siihen kelpasi Visa. Sen jälkeen sanoin joka kerta ostoksia tehdessäni Lidlissä tai Aldissa, että ota se kansainväkinen kortinlukija sieltä hyllyn alta. Ja yleensä se oli siellä. Saksalaiset eivät vaan luota muuhun kuin omaan EC-korttiinsa ja käteiseen. Huoltoasemilla se kansainvälinen kortinlukija on yleensä jo siinä pöydällä.

OJALA MARTTI 19.09.2013 09:46

Pohjois-Saksan leirialueella kävi vain käteinen. Korttien maksut olivat niin suuria, etenkin Visan, että he eivät ottaneet niitä käyttöön. Ruotsissa polttoainetta sai Master Cardilla vain tietyllä sumalla / tankkaus. Tanskassa joutui joillain huotoasemilla piti käydä maksamassa tankkaus etukäteen, jos ei kaikki maksettu sopinut tankkiin niin tiskiltä sai rahan takaisin.

YLITALO ASTA 19.09.2013 10:03

Vielä vuosi sitten ei tahtonut ulkolainen kortti kelvata suomessa, sillä siellä oli todella harvassa paikat joissa on automaateissa sirukortti joka on jo vuosia ollut käytössä hollannissa, belgiassa, ranskassa, muut pohjoismaat ja monessa muussa maassa. Ja näissä on minun kortti kelvanut hyvin jo vuosia.Ulkomaalainen pankkikortti maestro. Nykyisin alkaa suomessa olla siellä täällä automaateja joissa se kelpaa kuten myös saksassa. Yksi saksassa jossa kelpaa ulkomainen pankkikortti tai visa on esimerkiksi moislingissa. Ajetaan eteenpäin ohi Citti marketin noin kilometrin verran sinne takana olevalle ostokeskukselle. Sen pihassa on asema jossa päivisin maksetaan kassalle ja öisin automaatiin.

T: Masi

AHJOS TIMO 19.09.2013 10:41

Kaj Nyyssönen kirjoitti: "VisaElectro on pelkkä Debit kortti."

Visa Electron ei ole sama kuin Visa Debit! Minulla on Nordeasta nuo molemmat kortit ja ne toimivat eri tavalla. Molemmilla korteilla maksu veloitetaan suoraan pankkitililtä, mutta:

Visa Electronilla voi maksaa vain silloin, kun tietoliikenneyhteys pankkiin toimii. Visa Debitillä voi maksaa myös silloin, kun tietoliikenneyhteys pankkiin ei toimi.
JANHONEN MATTI 19.09.2013 12:34

Itsellä on Visa credit/debit ja ihan hyvin toimii. Kortissa sen verran limiittiä, että voi muutaman tonnin remontinkin teettää. Käteismaksua vaativia liikkeitä ja camping-alueita voi olla muuallakin kun Saksassa, joskin aina vaan vähemmän ja vähemmän. Visasta huolimatta pidän aina käteistä mukana muutaman satasen - ja joskus nostan lisääkin kortilla - kaiken varalle. Ei pelkän kortin varaan pidä elämäänsä vieraalla maalla jättää. Siinä voi käydä köpelösti. Varakorttina toimii paremman puoliskon Visa.

LILJEROOS JOUKO 22.09.2013 09:05

Tämä kelpaamattomuus yllätti. Viime vuonna reitillä Trave-Amsterdam-Pariisi-Barcelona-Basel-Trave, kortti kelpasi, ilmeisesti sattumalta, joka paikassa. Huoltoasemilla, camping-alueilla(ACSI), kaupoissa, jopa moottoritiemaksuautomaateilla. Jälkikäteen veloituksia tarkastaessa, niihin ei ollut tullut mitään lisiä.

JANHONEN MATTI 22.09.2013 09:46

Visa kelpaa kaikkialla Euroopassa moottoriteiden maksuasemilla ilman tunnusluvun syöttöä tai allekirjoitusta. Tietulliasemilla käytän jos suinkin mahdollista manual -maksuporttia. Syy: jos tulee jotain änäkäistä niin sen selvittää virkailija, en minä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.