Puolan viaBOX- laitteen hankintapaikkoja.

HAAPANEN TIMO 12.09.2013 17:28

Laittelin kartalle pohjoisesta Puolaan meneville muutamia laitteen hankintapaikkoja.

Lisäilen hiljalleen kunhan joudan. Tuossa nyt on muutamia etelään menijöille.

http://goo.gl/maps/z0hj9

http://www.viatoll.pl/en/heavy-vehicles/viabox

@timppa

ASP TAPIO 12.09.2013 17:56

Liettuan ja Puolan rajalla oleva myyntipiste oli kesällä kiinni, kun me yritimme hankkia laitetta. Onneksi olstry:n myyntipiste oli meidän reitillä ja saimme hankittua laitteen sieltä.

Laitetta tarvitaan vaan niillä tie osuuksilla, missä on tietulleja. Kts. Viatoll omilta sivuilta.

HAAPANEN TIMO 12.09.2013 18:19

Nettisivulla on ma-la 08.00-20.00. Olitteko ilmoitettujen aikojen ulkopuolella?

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 13.09.2013 11:13

Me ohitettiin kaikki maksutiet ja ViaToll tiet kiertämällä ne. ViaToll tiet eivät ole merkitty ennakoon millään merkillä. Mutta kun olet sillä niin jossain likkeneemerkissä on pieni lisäkilpi noi 20x15cm kokoinen oranssilla pohjalla musta laatikko jonka kulmasta lähtee kolme kaariviivaa.

Eli jos haluaa välttää Via Toll tiet pitää ottaa esiin heidä sivunsa ja katsoa tiekohtaisesti missä ne on että osaa kiertää.

HAAPANEN TIMO 13.09.2013 15:48

Olisi Tapio aika mukava tietää onko rajalla oleva paikka kiinni, vai olitteko siellä ilmoitettujen aukioloaikojen ulkopuolella. Olisi helpoin paikka hankia laite.

@timppa

ASP TAPIO 15.09.2013 22:09

Olimme sunnuntaina 13 aikoihin. Kopilla oli aukioloajat ja siinä oli kyllä sunnuntai mukana. Keskustelin tullimiehen kanssa ja hän ihmetteli kanssa että se oli kiinni.

KORSIJÄRVI SEIJA 16.09.2013 17:57

Timo, emme mekään tuolta Latviasta Puolaan siirtyessämme saaneet boxia koska kaikki "rajakopit" olivat miehittämättömiä. Taisimme kyllä olla la iltapäivällä liikenteessä. Seuraavalla rekkojen pysähdyspaikalla yritimme selvittää mistä laitteen saisi, arvelivat seuraavasta kaupungista...Seuraavassa kaupungissa huoltasemalta kysyessämme kukaan ei tiennyt koko asiasta mitään. Kaiken huipuksi paikalle saapunut paikallinen poliisimieskään ei tiennyt edes koko laitteesta saatikka tiemaksuista :). Meillä oli mukana suomen lisäksi englantia ja venäjää hyvin puhuva "tulkki". Onneksi Slawaan saapuivat paikan päälle boxeja myymään, saimme sen kyllä palauttaa ongelmitta samantien koska siirryimme tsekkeihin reittiä jossa ei maksullisia teitä ollut. Mutta se "tsekkiboxi" on sitten ihan asia erikseen ... ei ainakaan helpompi ja boxikin on meillä kotona, rahat tsekeissä emmekä aio sinne niitä henkilökohtaisesti lähteä hakemaan niin kuin edellyttävät :)

Käyttäjän lisäys viestiin 16.9.2013 klo 17:59:44 Tarkistin päivän, olimme la iltapäivällä 3.8.

HAAPANEN TIMO 16.09.2013 18:36

Kyllä ne paikat siitä hiljalleen selviävät. Muutaman taas lisäsin ylläolevaan karttaan.

Huoltoasemilla olevat näyttäisivät olevan aika mukavasti avoinna.

@timppa

HAAPANEN TIMO 25.09.2013 18:34

Nyt alkaisi olla ympäri Puolan hankinta- ja palautuspaikkoja sopivien teiden varsilla. Via Tollin sivuilla on muutamia paikkoja jotka ovat uusien maksuteiden myötä jääneet mottiin, niihin ei pääse ilman laitetta, eikä niihin voi palauttaa. Samoin sieltä löytyi vääriä koordeja, sekä todella paljon paikkoja joihin ei osoitteella onnistu menemään.

Merkkasin ainoastaan sellaiset jotka pystyi kuukelin äijällä tarkastamaan, jos ko. paikka ei kuitenkaan boxia myy, sille en voi mitään. Varapaikkoja yritin aina lähelle katsoa. Meiltä alas mennessä ei paljoa valinnanvaraa ole. Laittelen taas kun joudan.

http://goo.gl/maps/z0hj9

@timppa

HAAPANEN TIMO 30.09.2013 18:05

Puolan pohjoisrajalla oleva Boxin vuokrauspaikka on avoinna kuten nettisivulla kerrotaan ( Ma- La 08.00-20.00 ) Kartassa olevat koordit pitävät melko tarkaan paikkansa. Tieto viime lauantailta.

Pari edellä olleen rekkamiehen odottelu mukaan luettuna laitteen sai reilussa tunnissa. Virkailijalla vaikeuksia löytää painot täkäläisestä rekisteriotteesta. Allekirjoituksia eri papereihin lukuisa määrä.

Homma sinänsä helppo mutta aikaa pitää varata

Näin kertoili Espanjaan matkalla oleva veljeni tänään Poznanin kämppäriltä.

@timppa

HAAPANEN TIMO 02.10.2013 20:34

Sehän meneekin hauskasti tuon boxin kanssa.

Muutamissa paikoissa 'Via Toll' kaistalta mennessä laite piippaa, ja puomi avautuu, mutta ainakin A-2 tiellä Varsovasta kohti Berliiniä joutuvat niin rekat kuin vaanaritkin vielä lisäksi manuaalisesti maksamaan kopeilla.

Lähellä Saksan rajaa on kaksi paikkaa joissa vehkeen voi luovuttaa pois, ja saada tilillä olleet rahat takaisin. Huoltoasemalla ei kuulemma onnistunut, mutta rekkaterminaalilla onnistui. Sielläkään ei juuri kukaan tiennyt mitään asiasta. Lopulta löytyi toimisto jossa rouvat kertoivat ettei heitä kukaan meinaa löytää koska ei ole kylttejä???

Linkissä näkyy terminaali ja huoltoasema http://goo.gl/maps/ugZpF

Läpiajoon Suwalki-Varsova- Berliini kului n.35€. Auto+vaunu. Ei se kallista ole mutta turhan hankalaa.

Tässä linkissä koko tilanne: http://goo.gl/maps/z0hj9

@timppa

HAAPANEN TIMO 05.10.2013 10:44

Jos joku tuolla kuljeskelee, niin kaikki tiedot otetaan mielellään vastaan.

Suwalkin ja Berliinin paikoista sain kuvia kartalle, ne auttavat hommaa melko lailla. Huoltoasemat ovat selkeitä, mutta näistä muista kun saisi kuvat kartalle.

http://goo.gl/maps/z0hj9

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.