Scandlinesin hupaisa hintasysteemi

TOIVONEN MARTTI 29.08.2013 09:05

Kannattaa katsoa mistä katsoo kun haluaa ostaa yhdistelmäliput Helsingborg - Helsingör ja Rödby - Puttgarden väleille. Jos menee ruotsinkielisille sivuille ostetaan liput Ruotsin hinnaston mukaan, tanskalaisilta sivuilta Tanskan hinnaston hinnoilla ja saksalaisilta sivuilta Saksan hinnoilla.

Ero voi olla aika iso, saksalaiset möisivät meikäläisen autolle ja kahdelle ihmiselle yhdensuunnan liput hintaan 138 € kun Ruotsin hinnat olisi samalle kuljetukselle melkein 200 €.

No pitihän tietty kysyä onko lipuilla jotain rajoituksia ja voinko ostaa Saksan sivuilta liput myös menosuuntaan Helsingborg - Puttgarden. Ja vastaus tuli reippaasti: liput voi ostaa myös saksalaisilta sivuilta sinnepäin mennessä eikä mistään rajoituksista niiden käytössä ole puhetta.

mot

JANHONEN MATTI 29.08.2013 09:24

Samas ilmio on havaittavissa yhdistelmälipussa Saksasta Suomen tultaessa kun Scandlinesin kumppanina on vaikkapa Viking. Tai jos nostaa lipun Travesta Ventpilsiin. Saksasta ostettaessa myydän liput halvemmalla vaikka valuutta on sama.

Yksi pirullinen lisäpiirre koko hommassa on se, että varsinaisia hinnastoja ei enää laiteta esiin lainkaan, vaan hinnat joutuu hakemaan esiin päivän hintana varausjärjestelmän kautta tai hinnat on sotkettu nettisivuille niin, että harjaantumaton netin käyttäjä ei niitä löydä. Yhdenlaista hintakuvan sotkemista tämäkin.

Sf-Caravanin jäsenalennusten kannalta tämä kehitys ei lupaa hyvää. Nykyiset jäsenalennukset jauhetaan tällä menolla unhon yöhön muutamassa vuodessa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.