Käsi pystyyn!!!!

LAHTONEN HENRIK 26.07.2010 09:01

Moi kaikki!

Vietimme kesälomaamme 3,5 viikkoa Keski-Suomessa ja Itä-Suomessa ja huomasimme koko perhe yhden muuttuneen asian...vaunuilla/asuntoautoilla liikkuvat ovat varmaan liimanneet kätensä rattiin, kun harva enää nosti kättä pystyyn, kun vastaavanlainen lomanviettäjä tuli vastaan.

Haloo ihmiset, mielestäni se on mukava tapa morjenstaa saman harrastuksen omaavaa perhettä. Mikäli meno on epävarmaa eikä kättä uskalla ratilta nostaa, niin se on eri asia, mutta uskon, että valtaosalla pysyy yhdistelmä käsissä yhdelläkin kätösellä.

Aluksi kuvittelin, että eivät varmaan kerinneet moikata, mutta tapa jatkui koko loman ajan. Eihän se mikään pakko ole, mutta mielestäni hauska tapa ja ehkä jopa kirjoittamaton sääntökin.

KÄSI PYSTYYN KARAVAANARIT, KUN ENSI KERRALLA KOHDATAAN LIIKENTEESSÄ!

SARVIKAS SEPPO 26.07.2010 13:41

Näin on,hieno tapa! olen huomannut että tummalasisesta autosta käpälä ei erotu ellei sitä vie lähelle tuulilasia! tämän kun hokasin,tervehdykset tuplaantui! toinen asia on et jos auto tai vaunu ei ole vielä kokonaan maksettu,käpälä ei nouse! vanhemmilla yhdistelmillä tervehtemis prosentti on lähes 100.

KUIKKA ARI 26.07.2010 13:48

1500km takana nyt ja viisi kertaa nostin kättä pysyyn. Miksikö en nosta ... no ei huvita vaikka busiikuskitkin tervehtii. So What? Tv.@ri

PALIN MATTI 26.07.2010 15:57

Jo lapsena äidinmaidosta imemäni ja vanhemmiltani saamani kotikasvatuksen mukaan toisen henkilön tervehdykseen vastaamattomuus on moukkamaista.

Hyviin tapoihin kuuluu vastata tervehdykseen, olipa tervehtijä sitten tuttu tai tuntematon.

Mutta kukinhan meistä taaplaa tyylillään ja osoittaa omat kykynsä.

JORVA OLLI 26.07.2010 17:23

Kiitos Veli Mella ansioikkaista sanoistasi, olen sammaa mieltä! Jo äidinmaidosta.

RIKKOLA ESA 26.07.2010 19:20

Aika vaisua on morjestelu,itse olen autolla liikkeellä ja aika moni autolla liikkuja morjestaa.Työkseni ajan rekkaa,niin alkaa olla sielläkin samaa ongelmaa ei kovin moni morjestele.

ERONEN JUHA 26.07.2010 19:34

Tämä ikävä piirre on tullut huomattua... Tosin, mitä pidemmälle mennään kaupungeista, niin lapa tuntuu nousevan herkemmin! Pätee niin prätkiin, kuin kuorma-autoihinkin.

HEIKMAN RAIMO 26.07.2010 21:03

Minulla tuo morjenstaminen kuuluu tähän hommaan... sanoisinko että käden nosto karavaanarin kohdatessa minun kohdalla vastaa n.35% harrastuksesta ja loput on jotain muuta... sauna ehkä 10% nyt kun olen siirtynyt vaunuun niin naurettavalta tuntuisi ajatus että en morjenstaisi matkailuautoja... =)

SALO MARKKU 26.07.2010 21:11

Hekman Miksi!!!!

SALO MARKKU 26.07.2010 21:12

Kirjoitus virhe siis Heikman Miksi!!Onhan heistäkin suurin osa jäseniä.

JORVA OLLI 26.07.2010 21:20

Hei Veljet, olisko tämä viesti välinpitämättömyydestä ja toisten aliarvioimisesta, ei ole aikaa huomioida toista. Tai kiinnostusta?

Mihin menee tämä yhteiskunta, liian kovaksi ja jokaiselle vain tavoitehakuiseksi jossa kaveri ei merkitse enää mitään! Paitsi sitten, poikkeavan tilanteen tullessa eteen, sitten herätään ja nähdään elämä.

SALO MARKKU 26.07.2010 21:32

Jorva Suomennatko edellisen?

HEIKMAN RAIMO 26.07.2010 21:39

SALO MARKKU Kirjoitus virhe siis Heikman Miksi!!Onhan heistäkin suurin osa jäseniä.

Siksi morjenstan kaikkia karavaanareita, koska koen yhteenkuuluvaisuutta tähän porukkaan, olisi Mellan sanoin moukkamaista olla morjenstamatta...

SALO MARKKU 26.07.2010 21:49

nyt kun olen siirtynyt vaunuun niin naurettavalta tuntuisi ajatus että en morjenstaisi matkailuautoja... =)

Eikö matkailuautoissa ole karavaanareita?? Lopetan omaltakohdaltani tähän eihän täällä ymmärretä järki puhetta.

HEIKMAN RAIMO 26.07.2010 21:52

nyt kun olen siirtynyt vaunuun niin naurettavalta tuntuisi ajatus että en morjenstaisi matkailuautoja... =)

mikä tuossa lauseessa on epäselvää???

SALO MARKKU 26.07.2010 21:55

Siksi morjenstan kaikkia karavaanareita, koska koen yhteenkuuluvaisuutta tähän porukkaan, olisi Mellan sanoin moukkamaista olla morjenstamatta...

HEIKMAN RAIMO 26.07.2010 21:58

toistat minun sanojani, ota välillä... helteellä tarvii juoda paljon nestettä...

JORVA OLLI 26.07.2010 22:04

Markku, yritin sanoa että välittäminen ihmisestä on vähissä, oma ego tulee ensin! Ja " kaikki mulle heti " - mentaliteetti jyllää. That is what I try to say, My friend!

VALTONEN MARTTI 26.07.2010 22:48

Lusikkani soppaan laitan.Tämä moikkaus on hyvä perinteinen tapa,rituaali suorastaan.Se pieneltä osaltaan pitää yllä sitä yhteishenkeä joka harrastuksessamme on niin tärkeää.Jos joku ei halua se on hänen oikeutensa ja valintansa,mutta ei kannata sitä vastaan kirjoitella ja näin murennella sitä yhteishenkeä.Sekin on tietysti jokaisen oikeus,valitettavasti.

AALTONEN TAPIO 26.07.2010 23:58

Minä tervehdin vastaantulevia,vaikka itsellä ei olekaan vaunua perässä.Karavaanari on aina Karavaanari.

NYYSSÖNEN KAJ 27.07.2010 08:34

Henkilöauton kuljettajat morjensti toisiaan sillon kun kohdattiin harvoin autoja. Lisäksi päässä piti olla AK:n koppalakki.

Liikenteen lisääntyminen vei halun ja tarpeen tervehtimiseen. Koppalakki meni kun vähemiston edustajat alkoivat käyttää sitä hevosrattailla.

Kun meitä on vähälukuinen määrä niin tervehtiminen on luontevaa. Karavaanareita on jo huomattava määrä samoin moottoripyöriä ja kuorma-autoja.

Linja-autoja on sen verran vähän maaseutulinjoilla että siellä tervehditää pääsääntöisesti sen sijaan paikallisbussit pääkaupunkiseudulla ei tervehdi

näinkaj

RAUDASKOSKI MIKKO 27.07.2010 08:37

KÄSIPYSTYYN KARAVAANARIT, KUN ENSI KERRALLA KOHDATAAN LIIKENTEESSÄ. VAIN SIIS LIIKENTEESSÄ:) Tuon vuoksi olen lopettanut tervehtimisen liikenteessäkin, koska sama vaanari, joka saattaa morjestaa tienpäällä katselee lattialistoja leirialueella. Huomenta tai päivää saati muutamaa sanaa ei sanota. POIKKEUS on yleensä ollut omilla alueilla oleva porukka. Kyllä tuota "henkeä" olisi hyvä näyttää kasvokkain ei vain tuulilasin takaa. Siihen tulee kumma sivumaku. Samoin ajattelen, että nämä keskustelupalstat syövät "meidän porukka" henkeä. Täällä on hyviä keskustelunavauksia, kysymyksiä tms mutta osa vastauksista täysin ala-arvoisia tai jopa kysyjää mitätöivää. Siis kaiketi sitä "henkeä" mutta ei avaudu ainakaan itselleni.

KUIKKA ARI 27.07.2010 09:02

Mikko, veit sanat suustani. Oli tarkoitus juuri tuosta jatkaa ;). Hyvä... . Aluueella harvoin saat tervehdystä jos et ite ensin tervehdi. Ja minähän tervehin aina, kun tulee uusia naamoja ja aamuisin huomenet jokaiselle. Hieno ilmaus tuo listojen katselu...:). T @ri

LIIMATAINEN HANNU 27.07.2010 09:14

VOI VOI, KYLLÄ ELÄMÄ ON KAMALAA!

Poikkeus itselläni on jos joku ei vastaa tervehdykseeni, niin tien päällä kuin alueillakin. Kyllä jokainen on toistaiseksi tervehtinyt, suurin osa jopa iloisesti ja reippaasti. Ehkä se oma asennekin merkitsee jotakin, jos jää vain odottelemaan toiselta tervehtimistä, joskus jääkin sitten ilman.

No,ehkä monet tervehtineet alueilla siksi että olen niin iso ja helevetin ruma, eivät uskalla olla vastaamatta? ;-))

Toisaalta, miksi tästä tervehtimisestä aika ajoin 'tehdään' elämää suurempi ongelma, kenenkä elämä nyt on romahtanut jos joku ei olekaan tervehtinyt? Mella määritteli jo sen miksi tervehtiä, kuuluu 'hyviin tapoihin', kotikasvatukseen.

Itse en jaksa saattaa voia ymmärtää miksi tästä jauhetaan paskaa vuodesta toiseen, jos ihminen on niin mölö ettei osaa tervehtiä niin omapa on ongelmansa. Minua ei sellainenkaan haittaisi, siis jos joku ei tervehtisi. Senverran pitää ihmisellä, jokaisella, olla itsetuntoa että ei maailma jonkun toisen tervehtimisestä ole kiinni, siis oma oleminen. Huumorilla vastattava vain niiden mölöjen mölöyteen jotka eivät osaa käytöstapoja. Ei aurinko lakkaa paistamasta vaikka joku ei tervehtisikään!

Sellainen on ylireagointia ja äkkivääräisyyttä jos suhtautuu asiaan siten että kun tuo ei minua tervehtinyt niin enpä tervehdi minäkään, ketään, missään! Miksi joku antaisi häiritä omaa elämäänsä jonkun toisen huonojen käytöstapojen vuoksi? Jos ei käsiksi sentään käy?

Edellisen kirjoituksen arvio näistä keskustelupalstoista on toistoa eikä edes fiksua, ihmiset ovat mitä ovat. Helpompaa on vain hyväsyä se tosiasia, joskus voi kommentoida jos ei ole ihan samaa mieltä, useimmiten ei kannata sekään. Se että kaikki vastaukset eivät ole jonkun mielestä 'oikeita' tai ovat 'ala-arvoisia', jopa 'mitätöiviä', on vain osoitus siitä että meitä on moneksi, niin kysyjinä kuin kommentoijina. Ja itse sanoisin että onneksi on, vielä ei ole meitä tasapäistetty ja 'oloutettu' Orwellin ennusteiden mukaan. Kuka sitten julistautuu 'suurmestariksi' joka sanelee mikä oikein mikä väärin? Hui hai, sellaista henkilöä ei löydykään, onneksi.

Eikun tervehditään vain kun lajikummpaneita näemme, tien päällä, alueilla, verotoimistoissa, poliisin kammareilla, kirkoissa jne.! Tervehtiminen on iloinen asia ja hyvää käytöstä, lähimmäisiä kohtaan! ;-)))

Ps. Vielä piti sanoman että nämä palstat eivät syö mitään karavaanarihenkeä, huono käyttäytyminen ei johdu näistä palstoista, se on opittu jo kotona, kylillä, kouluissa, elämässä yleensä. Jos elämä ei 'avaudu' eikä sitä saata ymmärtää, ongelma onkin ihan henkilökohtainen. Mutta sekin on korjattavissa, jos haluaa.

Eikä näistä minunkaan höpötyksistäni kannata kenenkään herneitä imuroida nenuunsa, ovat VAIN minun höpötyksiäni, eivät suuria totuuksia tai maailmanviisauksia.

TERVEHTIEN! liimi@

RAUDASKOSKI MIKKO 27.07.2010 14:53

Ei se kamalaa ole, tervehtiminen meinaan vaikka aidanseipäälle. Mulle kollektiivinen tervehdys tai sen puuttuminen kertonee enemmänkin siitä "hengestä ja yhteenkuuluvuudesta", kuulumme sen piiriin tai emme. Olemme sitä luomassa tervehdyksellä tai tms. esim liiton tarralla viestimällä. Ja edelleen ajattelen karavaanareita kuten keskustelussa mainittuja muitakin ryhmiä kollektiiveina, joidenka henki on nykypäivänä toreissaan ja siitä syystä tervehdyskin on katoamassa. Meitä yhdistää liitto ja sen lähettämä maksulappu, jonka maksamalla huolehdimme itsellemme joitakin etuja ja maksamme näitä etuja vartioitsevien ihmisten palkat. Aikaismemmmin, näin olen ymmärtänyt, em asioihinkin paneutuivat karavaanarilaisella kökkähengellä hienon yhdistyksen ylösrakentaneet henkilöt. Ja tämä on ymmärrettävä individualistisen maailman tuotoksena, joskin valitettavana. Toisaalta olen itse tutkimuksessakin nelikentältä löytyvä omien teiden tallari, en kauheasti koe yhteisöllisyyden kutsua omanani. Tästä johtuen odotan aikaa, jolloinka voin maksaa vain liitolle jäsenmaksun kustantamatta paikallisen yhdistyksen kuluja. Joka tapauksessa tervehdin aina JALKEILLA ollen, niin matkoilla kuin kotosallakin. Sinuakin Liimatainen:)

LIIMATAINEN HANNU 27.07.2010 15:13

OIKKE HYVÄ, MIKKO! Tervehdimme siis aina kun kohdalle osumme.

Enkä myöskään Sinua yrittänyt kohdella ikävästi, kirjoitin vain että kun tämä mokoma lillukanvarsijuttu säännöllisesti nostetaan pöllyteltäväksi niinkuin olisi suurempikin ongelma. Kun ei ole, paaaskaakos siitä, jos joku tervehtii niin kiva juttu, jos toinen ei niin olkoot!

Ryhmähenki, kollektiivisuus tms. on nykyisin hakusassa, ihmiset ovat kovin introvertteja, itsekeskeisiä, omissa oloissaan viihtyviä, minkäs teet. Annetaan olla. Individualistinen altruismi on kuollut, tai toreissaan, kehitys kehittyy. Vanhanajan kökkähenkikin on harvinaista. Vaikka vieläkin löytyy niitä 'hyviä ihmisiä' jotka ajattelevat myös lähimmäistään ja lähimmäisensä etua, tarpeita, positiivisesti. Mutta sitä pienet perässä mitä isot edellä!

Moikkaillaan, kun nähdään!

KOPONEN KAUKO 27.07.2010 21:10

Kyllä moikkaaminen on mukavaa,vielä kun löytäis sen sinisen vakosamettilakin kaikkine ajotaitomerkkeineen,tulisi taas se 80-luvun nostalginen mieli.

HEIKMAN RAIMO 27.07.2010 21:57

kyllä se morjenstaminen tähän hommaan kuuluu, pösselillä 4 vuotta reissattuani opin näkemään retkeilyautotkin, ja ku ne retkeilyautot viel huomais mut poksin kanssa liikkenteessä ;) tänään tuli joku 70 luvun 508 retkeilyauto vastaan ja olihan käsi korkeella ilmassa...

LAINE PENTTI 29.07.2010 20:54
Meikäläisellä jo ongelmia käden nostamisessa,tenniskyynärpää,

ajan bussia,rekkaa ja vielä vapaalla liikun asuntoautolla,joten antakaa anteeksi,jos käsi ei aina pystyssä!

SIRKIÄ MATTI 29.07.2010 22:16

SALO MARKKU nyt kun olen siirtynyt vaunuun niin naurettavalta tuntuisi ajatus että en morjenstaisi matkailuautoja... =)

Eikö matkailuautoissa ole karavaanareita?? Lopetan omaltakohdaltani tähän eihän täällä ymmärretä järki puhetta.

Näin minä käsitin Heikmanin lauseen sisällön. "pösselillä 4 vuotta reissattuani (lainattu myöhemmin kirjoitetusta viestistä), nyt kun olen siirtynyt vaunuun niin naurettavalta tuntuisi ajatus että en (vaunulla kulkiessani edelleen) morjenstaisi matkailuautoja... =)

Lyhyesti kerrottuna. Vaikka siirryin vaunun vetäjäksi, jatkan vieläkin matkailuautolla kulkevien tervehtimistä.

Heikman, käsitinkö oikein sanomasi sisällön?

MALSTE TIMO 30.07.2010 11:37

Juu saman olen huomannut harva viittii vastata ko morjestaa, no kohta sitä kyllästyy morjestamaan kun ei vastakaikua saa..... Norjassa ja Ruotsissa sai ajaa liki räpylä pystys siel morjesteltiin kansalaisuudesta ja matkailuajoneuvosta riippumatta

PULKKI MARTTI 30.07.2010 12:02

Hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa... Liikun autolla paljon ja väittäisin että yli 90% vastaantulevista autoista ja vaunuista vastaa tervehdykseen. Lopuista 10 % en voi olla täysin varma kaikkien kohdalla tummista laseista tai heijastuksista johtuen.On liikkeellämyös ihmisiä jotka kulkevat autoillaan työmatkoja, jolloin herkemmin saattaa tervehtiminen unohtua johtuen siitä että ajatukset ovat työmaailman paineissa. Toisaalta pitempien matkojen jälkeen tuppaa käsi nousemaan henkilöautonkin ratin takaa morjestukseen. Yhtä kaikki. Tervehtiminen on ystävällistä ja kohteliasta muita lajikumppaneita kohtaan, niin tienpäällä kuin alueillakin. Mielestäni hyvät tavat,kuten tervehtiminen, kertovat jotakin myös yksilön kotikasvatuksesta ja hänen yhteiskuntakelpoisuudestaan asenteestaan.

HEIKMAN RAIMO 30.07.2010 18:25

Sirkiä Matti

Lyhyesti kerrottuna. Vaikka siirryin vaunun vetäjäksi, jatkan vieläkin matkailuautolla kulkevien tervehtimistä.

Heikman, käsitinkö oikein sanomasi sisällön?

Juuri tuon halusin sanoa...

Hekku!

LAINE PENTTI 31.07.2010 16:43
Vielä jaksan kipeästä kädestä huolimatta tervehtiä,välillä tervehtii niin rekalla kuin bussilla ajaessa asuntoautolla,

vaunulla liikkeellä olevia,sekä toisin päin itse ollessa asunto- autolla liikenteessä,jäänyt jotenkin nostoliike päälle!

HEIKMAN RAIMO 31.07.2010 18:36

LAINE PENTTI Vielä jaksan kipeästä kädestä huolimatta tervehtiä,

Tänä kesänä vähemmän tullut vastaan väsyneitä rekkakuskeja joilla ei käsi nouse, pösseliä vastaan tulleista oli 99rekkakuskia 100 kohden...

vielä erityiskiitos Sirkiälle luetun ymmärtämisestä!!!

SILMUNEN HANNU 31.07.2010 19:06

Ajellaan par aikaa etelästä pohjoiseen, oulua lähestytään, ja karavaanareita liikkeellä niin pilvin pimein, kaikki siis alas tulossa, ettei välillä muuta ehdi kuin pitää kättä ylhäällä:)

t.Kaarina

HEIKMAN RAIMO 31.07.2010 19:21

on sitä muutaman kerran tullu morjenstettua henkilöautookin ku on ollu kahen karavaanarin välissä, voimia säästyy ku ei välillä laske kättä alas ollenkaan.... =)

SUUMÄKI HEIKKI 02.08.2010 11:14

Ne jotka eivät vastaa tervehdyksiimme, ovat varmaan niin happamia muita kohtaan, etteivät halua vastata saatikka itse tervehtiä muita. Hehappamoivat vain omaa elämäänsä.Me muut (myönteiset) nostamme lapaa vastataan tai ei. hekuli

VALTONEN MARTTI 02.08.2010 11:39

Saisipa vielä avoauton veturiksi,voisi nostaa oikein korkealle!

KOIVUMÄKI JELENA 02.08.2010 14:21

Tjaa... tuli ajeltua Kemi-Imatra-Kemi-väli tässä to-su välillä. Havaitsin itse saman, josta joku mainitsi jo aiemmin; asuntoautosta harva moikkaa vaunuilijaa. Toki muutamia käsiä nousi, mutta mikä hassuinta, yhdestäkään NAISEN ohjaamasta autosta ei tullut vastausta tervehdykseen. Liekö sitten sattumaa vai ei, kuka tietää.

Yleisesti ottaen myös se tuntui pitävän paikkaansa, että uusien vaunujen/autojen omistajat eivät juurikaan tervehtineet, tosin monissa näissä ei jäsennumerotarraa ollutkaan, joten eivät varmaankaan tervehdystavatkaan ole tuttuja. Kyllä niistäkin kuitenkin tuli kädenheilautuksia, kiitos siitä. :)

Taisinpa muuten Varkauden suunnalla nähdä sen upean veteraanivetoauto-vaunu-kokonaisuuden, josta tälläkin palstalla mainittiin. Itselläkin meinasi tervehdys jäädä viime tippaan, kun jäin vain sitä upeaa vanhaa vaunua tuijottamaan. :) Eikä vetoautokaan todellakaan mikään ruma ollut (tosin sen verran iso, että ensin en ollut varma, että onko perässä vaunu vai iso autonkuljetuskärry kuomulla). ;)

Asiasta toiseen, selvisipä samalla, kuinka bensa-Sierra soveltuu pitkän matkan vetoautoksi. "Tyhjillään" auto vie n. 6-7 litraa, vajaan 1000kg:n vaunu perässä kulutus oli n. 12,4 litraa. Jos tuon polttoaineenkulutuksen unohtaa, täytyy sanoa, että oiva peli on muuten kyllä ainakin tuon kokoluokan vaunun vetoon. :)

P.S. Omassa autossani on sävylasit, kokeiltiin välillä sitäkin, että vilkutettiin käsi ulkona ikkunasta, eikä tervehdysten määrä muuttunut suuntaan tai toiseen... eli tuskin vika ainakaan auton ikkunoissa on. ;D Enemmänkin epäilisin, että joukossa on vain sellaisia karavaanareita, jotka eivät yksinkertaisesti tunne tätä tervehtimisrituaalia, valitettavasti.

VALTONEN MARTTI 02.08.2010 16:15

Alunperinhän tervehdys on ollut tarkoitettu saman järjestön eli caravaanareiden väliseksi.Se vaan on lipsunut aivan yleiseksi käytännöksi.Sitten ne numerottomat matkailuautot on usein vuokrakäytössä "ummikoilla"joilta ei "tapoja"voine odottaakaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.