Reissu Norjaan

RANIN SEPPO 07.08.2009 19:59

Heippa! Onko kenelläkään tietoa, miten auto tarkastetaan Norjan rajalla esim. Näätämössä tai Utsjoella? Tarkoitus olisi viedä rajan yli kotikissa (rokotettu, mutta rabieksen kohdalla ei ole vielä testattu vasta-aineita verestä, kissalla on myös lemmikki-passi)Entäpä sitten takaisin tullessa?

BACKMAN JUHANI 07.08.2009 20:41

eipä oo tullista tietoakaan käytiin juuri pariviikoa sitten pohjoisessa ja päästiin takaisinkin ekä ketään rajolla

RANIN SEPPO 07.08.2009 20:47

Mistä menitte yli? Onko sulla tietoa siitä tiestä, joka menee Ivalosta Näätämöön?

SALO MARKKU 07.08.2009 20:58

Juhannuksena Kilpisjärvenjälkeen norjan tulli tarkisti auton aamulla 09.00

SUOMI KIRSTI 07.08.2009 21:02

Kerran Nuorgamissa toinen tullimies kysyi ikkunasta koiran papereita ja kun olin niitä hakemassa toinen tempas oven auki ja kysyi onko viinaa mukana. Paperit oli kunnossa eikä turhaa lastia. Koira loikkas ulos kun ovi yllättäen aukes. Tosin tuli takaisin heti kun kutsuin. Tulli tais säikähtää. Näätämössä ei tainnut kukaan edes huomata meitä.

KONTINAHO ALPO 07.08.2009 22:16

Toissa ja viime kesänä ei näkynyt Näätämön rajalla ei tullia tahi rajamiehiä.Sama Nuorgamissa muttta Utsjoen sillalla normaali punanen ja vihreä kaista Olen ylittänyt siellä rajan sen seittemän kertaa eikä ole tulli puhutellut. Olen ajatellu käydä kysymässä onko ne jostain suuttuneet kun eivät puhuttele mua. A.K

PÄTSI EERO 09.08.2009 18:52

Joka kesä tulee käytyä Norjassa Kilpisjärven kautta. Kertaakaan ei ole pysäytetty eikä kyselty.

EP

LATVALA MARKO 09.08.2009 22:02

Muutamia satoja kertoja työn takia norjan eri rajoja ylittäneenä voin sanoa, että yleensä eivät pysäytä, mutta sitten kun alkavat pysättelemään, niin joka auto pysäytetään ja kurkataan tavaratilaan.

OIKARINEN JUUSO 10.08.2009 12:51

Se vasta-aine-testi on syytä olla tehtynä kun rajaa ylittää - muutoin tarkastuksen sattuessa (teoriassa) lemmikit pääsevät välittömään karanteeniin.

Ainakaan Ruotsin rajalla ei oltu kiinnostuneita kissoista lainkaan - mentäessä suuntaan tahi toiseen. Kävin mennessä kysymässä toimintaohjeita rajaviranomaiselta, joka sanoi että tervemenoa. Sanoi vain, että paperit tulee olla esitettävissä jos joku niitä myöhemmin kysyy.

Kävin myöhemmin ruotsin ja norjan rajaa ylittäessä kysymässä viranomaiselta, miten suhtauvat suomi-kissoihin, ja taas sanottiin, että terve-menoa.

Lienee tuo lemmikkien rabies-säädös suomen ja ruotsi-norjan välillä lähinnä rasite rajaviranomaisille.

Missään vaiheessa, ei ruotsissa eikä norjassa, kukaan noteerannut kissojamme millään tavoin.

SUOMI KIRSTI 10.08.2009 19:40

Mekin ylitimme rajoja koiramme kanssa varmaan kymmeniä kertoja. Valitin jo, että tuli hankituksi "kalliit" paperit ihan turhaan kun kukaan ei koskaan kysy. Tämä yksi kerta osoitti ne kuitenkin terpeelliseksi. Eli harvoin kysytään, mutta on kumminkin mahdollista ja silloin on syytä löytyä ne paperit, ellei halua lemmikkiään karantteeniin.

HAAPANEN TIMO 10.08.2009 20:43

Tuolla ulkomailla-osiossa on Virtasen Tommi juuri ollut kissansa kanssa reissussa. Kurkkaa sinne. @timppa

LAKIASUO SILJA 28.08.2009 11:36

Se näköjään on tullimiehistä kiinni, tarkistetaanko vai ei. Juhannuksen jällkeisellä viikolla mentiin yli Enontekijöllä, ajettiin punaiselle linjalle, odotettiin tovi ei liikettäkään. Emännän kllästyttyä, kävi hän sisällä lemmikkipassien kanssa ei edes vilkaistu, toivotettiin vain hyvää matkaa. Utsjoella käväistiin Suomen puolella täydentämässä "varastoja" ei vilaustakaan tullimiehistä mennen tullen. Näätämöstä tulimme lopulta pois ei taaskaan tullimiehiä näkynyt. Oisko niillä ollu "rankka juhannus" vai mitä tiedä häntä.

AUTTI PEKKA 07.09.2009 18:25

Ei niiden eläinten kanssa ole ylitys sen kummempaa, kuin ihmisten kohdalla, ei siis tarvi eläimiä "tullata", eli kulku vihreää myöten...mutta kaikki rokotukset pitää olla kunnossa, eli eläinpassi voimassa, jos sitä sattumalta kysytään. Muutoin on pitkä itku edessä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.