Jokin pohjoinen leirintäalue pysyvänä asuinpaikkana

AMINOFF BERNDT 21.02.2014 14:36

Hei tietävät ja viisaat, Onko kenelläkään tietoa, löytyykö Suomesta leirintäalueita johon voisi kirjoittautua virallisesti asumaan, vaunussa siis. Olisi tällöin kiinteä tukikohta, mistä käsin harrastaa matkailua, niin pitkälle kuin eläkeläisen rahkeet riittävät. Kiitos neuvoista, BA

VÄLIAHDE JUSSI 21.02.2014 17:22

Rastilassa ja Rantasarassa on ainkin asunu noita komennus miehiä erinpituisia aikoja, tuota Rantasarkaa en itse ole käyttänyt,mutta luulen että kun,Pyhäjokialkaa tulee Lohenpyrstöön ja Multarantaan joitakin asujia. Luulen että,heitä on Talvivaaran takia Kattivankurissakin.

KARJALAINEN ALPO 21.02.2014 20:34

Minäkin olen joskus miettinyt tätä "Aminoffin" ajatusta eli että jos lopettaisi kokonaan tämän ns normaalin asumisen ja lähtis liikkumaan. Mutta tulee ongelmaksi se osoite.

Pitäisi löytää sellaisia campareita, johon voisi asetta osoitteensa. En tunne vielä näitä.

Jussi puhui noista komennusmiehistä, mutta minusta ei ole siitä kysymys?

AMINOFF BERNDT 21.02.2014 21:00

Alpon kanssa samaa mieltä, Luonnonkaunis alue ja pysyvästi kirjoilla siinä kunnassa. Verot yms maksettais sinne, asuntona olisi vaan se vaunu tai auto. Välillä kävisi reisulla, posti yms tulisi sen alueen vaikka respaan. Kun reissulta palaa olisi valmiina se vakiopaikka odottamassa, Että jotain siihen tyyliin......

LEPPIKANGAS MARKKU 22.02.2014 09:11

Tunnen erään pariskunnan joka asui vajaan vuoden Rastilassa. Asunto Helsingissä myytiin pois ennen muuttoa Unkariin. Eiköhän asia selviä kysymällä isännältä ja kunnalta kun mieluisa paikka löytyy. Onnea projektille!

Leppis
ANTTILA MARKKU 22.02.2014 09:13

Se asuminen leirintäalueella on vähän monimutkaisempi juttu.Kukaan ei mielestäni vieläkään voi kieltää sinua ottamasta postilokeroa osoitteksesi.Sensijaan vapaa ajan viettoon tarkoitetun alueen tai asumuksen otto vakituiseen asumiskäyttöön on ongelmallisempi.En edes tunne kaikkia kiemuroita,mutta varudu ettei kaikki mene ihan putkeen.

KARJALAINEN ALPO 22.02.2014 14:46

Postilokero ei voi olla vakituinen osoite eli henkikirjoituspaikka.

KOISTINEN TOIVO 22.02.2014 16:32

periaatteessa leirialueen asumisessa ei mielestäni ole mitään ongelmaa, koska jätehuolto on kunnossa. Riippuu alueen pitäjistä. Voisi olla hyväkin, että on samalla talomiesvahti. Rovaniemen, ja ranuan välillä on Lamminrannan leirialue, joka on ootellut suhangon kaivoksen miehiä vuosikaudet. Toivopoika

ANTTILA MARKKU 22.02.2014 17:02

Tulipa tuohonkin selvyys.Postilokeroon.

KIILTOMÄKI MARTTI 22.02.2014 17:31

ei kai suomessa enää ole pakko olla vakituista asuntoa... eli siitä päätellen lokero osoitteeksi ja joku sopiva kunta kotipaikaksi ja sen leirialue asuinpaikaksi. kun ei ilmoita paikkaa vakituiseksi asunnoksi ei virkamiehetkään puutu siien, että asuu sellaisessa paikassa, joka ei ole tarkoitettu asumiseen.

KARJALAINEN ALPO 22.02.2014 21:23

Pitää olla kotikunta ja siellä osoite, jos henkilö on Suomessa. Jos asuu jossain muualla kuin Suomessa niin silloin ei tarvitse Suomen osoitetta.

Mutta jälleen olemme jossain muualla kuin aloituksen jutuissa.

Ja ken ei usko, niin yrittäköön siirtää henkikirjansa postilokeroon. Jos onnistuu, ilman että Suomessa on muuta osoitetta niin kirjoittakoon täällä ja kertokoon, että miten onnistui.

VALLIUS MARTTI 22.02.2014 21:36

Kyllä Alpo on oikeassa ei voi asua posti lokerossa (Box) täytyy olla henki kirjoitus osoite josain Suomen kunassa siten saat asua misä maluat vaikka autossa vaunussa taikka roskalatikossa.Ja myöskin ulkomaan osoite käy mutta niin kuin Alpo sanoi että se on taas toinen juttu,""nimi merkillä kokemusta on""TV kulkuri

AMINOFF BERNDT 22.02.2014 21:43

Kiitos keskustelusta, Mitä nyt täällä olen itse selvittänyt, niin Pl ja paikkakunta riittää osoitteeksi. Toisaalta vaan se lokerosysteemi on hankala, koska säilyttävät postin kaksi viikkoa, sen jälkeen menee palautukseen. Tässä yksi syy miksi jokin leiritäalue olisi hyvä vaihtoehto. Hauskaa kuitenkin kuulla, että löytyy muitakin samanmielisiä, jotka ovat mahdollisesti ajatelleet samanlaista vaatimatonta ja ekologista asumista. Juju on mielestäni siinä, että olisi liikkuvainen / asuisi luonnonläheisesti ja ehkä kustannustekkaammin, kuin perinteisesti. Jatkan selvittämistä ja ilmoitan aikanaan miten mennyt. Kaikille hyvää kevättä....,

KARJALAINEN ALPO 22.02.2014 22:12

Minä laittaisin kaikki ne vähäiset laskuni e-laskuksi. Ja sitten osoitteeksi ja kotipaikaksi jonkin hyvän ystävän osoitteen.

Hän hoitaisi mahdolliset erikoiset postit ja asiat.

Kait meillä jokaisella yksi hyvä ystävä löytyy ja jos ei löydy niin minä voin ryhtyä ystäväksi.

AMINOFF BERNDT 22.02.2014 22:17

Kiitos Alpo, Mahdollisesti palaan asiaan, B.

KOSKINEN OLLI 22.02.2014 23:02

Varmaan se noinkin menee, mutta jos sattuu vaikka sairastumaan, niin silloin pitää matkustaa kotipaikkakunnalle terveyskeskukseen, Eikös niin? Verothan maksetaan ko. kuntaan, siellä käydään äänestämässä jne.

... Tuli mieleeni erään ystäväni tapaus: Hankki palveluksia eräältä yritykseltä. Kun tuli pulmia, ylilaskutusta, yritti soittaa yrityksen puhelimeen, siellä luvattiin hoitaa homma ensi tilassa. ei hoidettu, soitto uudelleen, taas luvattiin hoitaa, ei hoidettu, jne jne. Lopulta ystäväni päätti lähteä fyysisesti käymään ko. firman toimistolla, laittoi navigaattoriin firman toimiston osoitteen, ajoi paikalle. ...Osoitteessa löytyi laaja hakkuuaukio, ei minkäänlaisia rakennuksia lähelläkään, ei postilaatikkoa, ei mitään.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.2.2014 klo 23:08:29 "Miten kotikunta määräytyy? Kotikuntalain 2 §:n (1650/95) mukaan henkilön kotikunta on yleensä se kunta, jossa hän asuu. Jos hänellä on käytössään useampia asuntoja tai jos hänellä ei ole käytössään asuntoa lainkaan, hänen kotikuntansa on se kunta, jota hän perhesuhteidensa, toimeentulonsa tai muiden vastaavien seikkojen johdosta itse pitää kotikuntanaan ja johon hänellä on edellä mainittujen seikkojen perusteella kiinteä yhteys. Jos henkilön omaa käsitystä kotikunnastaan ei ole voitu selvittää, hänen kotikuntansa on se kunta, johon hänellä on katsottava olevan kiintein yhteys asumisensa, perhesuhteidensa, toimeentulonsa ja muiden vastaavien seikkojen johdosta.

Verovelvollisen omalla käsityksellä oikeasta kotikunnasta on kotikuntalain hallituksen esityksen perustelujen mukaan merkitystä silloin kun henkilöllä on useita asuntoja. Henkilön oma käsitys ei ole kuitenkaan ainoa ratkaiseva tekijä. Oman käsityksen lisäksi edellytetään, että verovelvollisella on muukin kiinteä yhteys tähän kuntaan kuin asunto. Tällainen yhteys voi olla esimerkiksi perhe tai työpaikka.

Esimerkki: Kun ei ollut näytetty, että puolisoilla olisi ollut perhesuhteiden, toimeentulon tai muiden vastaavien seikkojen johdosta kotikuntalain tarkoittama kiinteä yhteys heidän kotikunnakseen ilmoittamaansa ja väestötietojärjestelmään kotikunnaksi merkittyyn kuntaan, ei puolisoiden omalle käsitykselle kotikunnastaan voitu antaa merkitystä. (KHO 2001/2598) Henkilö voi tilapäisesti oleskella toisessa kunnassa. Tällaisen tilapäisen oleskelun vuoksi henkilön kotikunta ei muutu. Esimerkiksi henkilön kotikunta ei muutu, jos hänen asumisensa toisessa kunnassa johtuu pääasiassa enintään yhden vuoden kestävästä työtehtävästä tai opiskelusta.

Verotusta toimitettaessa toimivaltainen viranomainen on Verohallinto. Verotuksen toimivallan kannalta ei ole merkitystä, että puolisoilla on eri kotikunta, koska on vain yksi Verohallinto-niminen viranomainen."

https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Verotuksen_toimittaminen_ja_muuttaminen/Kotikunta_veronsaajana(26856)

EEROLA TEEMU 22.02.2014 23:12

Täällä matkailu kotimaassa osiolla on joitakin vuosia sitten seurattu erään perheen siirtymistä leirintäalue- asumiseen. Tuossa linkissä on jotain asioita aiheesta. Löytyi hakusanalla "asuminen" vuoden 2008 paikkeilta.

https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-kotimaassa/?x26362=40053232

Käyttäjän lisäys viestiin 22.2.2014 klo 23:23:52 Googlettamalla eri hakusanoilla löytyy mielipiteitä asiasta, esim alla "asuminen leirintäalueella"

https://www.google.fi/#q=asuminen++leirint%C3%A4alueella&start=10

VÄLIAHDE JUSSI 23.02.2014 00:23

Alpo Tuo kommennus miehet oli lyhennys.Eli. Kommennus miehet ja yksityiset urakoitsijat eli ennakkoverokirja työntekijät. Näitä työperässä juoksevia ihmisiä meillä on paljon jotka asuntoautoissaan ja vaunuissaan viettävät vapaaaikansa.

VÄNNI MATTI 23.02.2014 07:36

Terveyskeskuksen voi nykyään valita vapaasti ja vaihtaa kerran vuodessa riippumatta asuinpaikasta. Tämän vuoden alusta myös erikoissairaanhoidon voi valita pääsääntöisesti haluamastaan paikasta.

HÄRKÖNEN MARI-SUSANNA 23.02.2014 07:51

no se onnistuu niin että teet vaan netissä muuttoilmotuksen ja valitset sen paikkakunnan postilokeron mihin meet majailee....ja onnistuu varmasti tiedän koska kokemusta pariinkin kertaan..ei kannata mutupohjalta muuta väittää T:ari

Käyttäjän lisäys viestiin 23.2.2014 klo 07:58:30 kirjotusvirhe.... posterestantte se on ilmanen..voi myös ottaa postilokeron se maksaa vähän mut sillon ei tartte hakea postia tiskiltä vaan on avain lokeroon mistä sen voipi hakea millon tahansa

ANTTILA MARKKU 23.02.2014 10:38

Hieman mielenkiintoa ihan muista syistä.Teitkö muuttoilmoituksen ja laitoitko siihen sen postiosoitteen.Verottaja on sen verran sitkeä että eläkeläistäkin seuraa tiukasti vaikka vero maksetaan eläketulosta in kontant.Tämä edelliselle ari

Käyttäjän lisäys viestiin 23.2.2014 klo 10:40:01 Tais tulla kysymys johon oli vastaus jo kirjoitettu

HÄRKÖNEN MARI-SUSANNA 23.02.2014 11:39

jeps normaali muuttoilmotus vaan netissä ja osotteeks posterestantte ja postinumero mihin konttoriin sen haluaa

Käyttäjän lisäys viestiin 23.2.2014 klo 11:39:27 t: ari

LEINONEN EERO 23.02.2014 22:57

Allekirjoittanut on asunut monta vuotta posterestante osoitteessa. Monta kertaa viranomaiset sitä yrittivät tyrmätä mutta minkäpä ne sille voivat jos ei ole asuntoa? Vakinnaista osoitetta. No siitä on tosin jo yli 10 vuotta.

Montako asunnotonta mahtaa nytkin suomessa olla? (osoitteetonta)

T.Eero

VÄLIAHDE JUSSI 28.02.2014 19:02

Toissa vuonna L-maan perhe muutti asuntovaunu elämään.Suomessa se on kovinkin helppoa. Tuolla Rastilassa näkee sitä elämää paljon.On isoaja ja pientäM-vaunuja sekä matkailuautoja heillä käytössään. Eräskin pariskunta tuli Kreikasta pieni strait perässä, he kehuvat kuinka paljon etuteltta antaa lisätilaa.Kolmevuotta olivat olleet reissussa kesän Suomessa ja syksyllä taas takaisin. Yksi muu pariskunta oli liikkeellä pikku Matkaajalla. Noita kylähulluja isone kalustoineen näkyi paljon, samoissa meiningeissä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.