- Etusivu »
- Etuteltan puheet »
- Matkailu kotimaassa »
- Huolto
Huolto
Tuossa Lea kyseli vessantyhjennys paikkoja niin tuli mieleen semmoinen kysymys,että miten Sfc alueilla suhtaudutaan pelkkiin huolto toimen piteisiin?
Eli onko jotain suositusta tai sopimusta meidän sfc läisten kesken,että voisi vain käydä vedet hakemassa ja vessan tyhjäämässä ja jatkaa sitten yön selkään matkaa?
Meillähän on laaja verkosto alueita.Miten siinä tapauksessa pitäisi toimia,hakeako isäntä vai toimittaa vain asiansa? Entä olisiko toimenpide maksullinen vai olisiko käytäntö,että kaikki ilmaiseksi ristiin omilla (sfc)alueilla?
Paljon kysymysmerkkejä joten ottakaa kantaa.Minusta se olisi hyvä etu jäsenmaksuja vastaan ,sillä useinhan on johonkin meno tai jostakin tulo (VOP)ja ajaisi mielellään vielä.
Asiassahan olisi hyvät ja vähemmän hyvät puolensa.
Itse annan ehdottomasti ääneni näiden "vierailujen" puolesta.
Aise,meni jo?
Minusta olisi asiallista ainakin jokin pieni maksu suorittaa, jos palveluita käyttää. Voisiko tällaisia käyntejä varten olla jokin rahalipas, johon voi omantunnon mukaan kolikon tai pari pudottaa?
Nallikarissa veloitetaan päiväkäynnin hinta 5 eur, jos käy vain vedet täyttämässä ja/tai tyhjentämässä. Jäsenalueilla voisi käypä hinta olla euro tai pari. Maksaahan se vesi alueen ylläpitäjällekin jotain.
Pari euroa maksaisimme mielellämme mihin vain, kun vain olisi paikka missä huollot saisi suoritettua!
t.Kaarina
Joku sanoo ihan pian etteivät matkailuautolilijat halua kuin paskansa jäsenalueille jättää.Mun mielestä ajatus maksullisesta huoltokäynnistä on hyvä.
ovet lukossa, avaimen saa "jostain" jne jne jne ......
Revis tuosta huumoria . . .
Ottakaa yhteyttä huoltamoketjuihin, joilta pyydätte korvausta vastaan noita palveluja, ei tänäpäivänä päivääkään voi sanoo etteikö joku siitä ole korvausta pyytämässä . . .
Jari
Ps. Kommenttisi oli naulan kantaan. Kopio: Joku sanoo ihan pian etteivät matkailuautolilijat halua kuin paskansa jäsenalueille jättää. Kopio loppu. ;-))
Minullekin tuli heti alussa mieleen, että ensin haetaan tienvarsiparkkipaikka jossa nukkua kun ei koeta edes SFC-alueen maksua oikeutetuksi, ja seuraavaksi kipattaisiin jätteet niille ilmaiseksi? Toisaalta, miksi pitäisi olla erillinen "jätteenkippausmaksuluokka" kun päivämaksukaan ei yleensä ole mikään iso. Ja isäntä päivystää yleensä vain aamupäivän toimistolla & ottaa maksut vastaan, kirjanpidon hoitava tilitoimisto velottaa joka kuitista jne = muutaman euron tulo menee kuluihin ja vaivaan jos on "vain jätemaksu".
Eikö jo voitaisi hyväksyä että aina on ihmisiä jotka haluavat nukkua leirintäalueilla ja aina on ihmisiä jotka eivät pääsääntöisesti halua nukkua leirintäalueilla. Ja molemmat tavat ovat yhtä "oikeita".
Tuskin monellakaan valitsemassaan matkailutavassa on rahasta kiinni,miten kulkee. Jos me menemme viikonlopuksi kansallispuistoon retkeilemään,emme me halua sieltä välillä hakeutua yhdellekään leirintäalueelle yöksi.Jos emme yövy metsässä,haluamme yöpyä autossamme mahdollisimman korvessa,omassa rauhassa.Emme tarvitse muita palveluita,kuin mahdollisuuden vesien ja vessan tyhjennykseen vkonlopun jälkeen. Tai jos olemme ajamassa etelästä pohjoiseen(Suomessa),valitsemme yöpaikan silloin kun haluamme nukkua,emme silloin kun kohdalla on leirintäalue.Seuraavana päivänä,ajaessamme leirintäalueen ohi,kävisimme mieluusti suorittamassa siellä huoltotoimet.
Eli, "erillinen jätteenkippaus-maksuluokka" olisi mielestäni sivistynyttä käytöstä ja hyvää palvelua. Maksan ravintolassakin eri hinnan jos syön pelkän salaattipöydän kuin hän joka syö myös lämpimän ruoan. Jos maksun voisi suorittaa ilman kuitteja vaikka nimikkeellä "vapaaehtoinen" huoltomaksu johonkin lippaaseen,se kenties ei muodostuisi ongelmaksi kirjanpidossa?
Euroopassa ja Norjassa on aivan luonnollista suorittaa huoltotoimet omaa pientä maksua vastaan leirintäalueilla.Ja toisaalta Norjassa ja euroopassa on noin miljoona paikkaa leirintäalueiden ulkopuolella,missä voi muutaman euron maksua vastaan hoitaa nuo huollot.Ja ne paikat on luetteloitu ja/tai ilmoitettu kansainvälisin symbolein tien varrella.
Voisi kuvitella,että se Suomessakin onnistuisi?
t.Kaarina
Se päiväkäynti maksu kattaa nuot "toiminnot", on hyvä ja maksaa sen, niin saapi sitte palveluakin sen rahan edestä ja piste.
Tuossa edellä jo tulikin esille että siitä pienestäkin "kuitista" on ottajia, elikkä maksu täytyy olla sitä luokkaa että siitä jää saajalle muutakin kuin vaiva, eli pitää jäädä se "vaivan palkkakin" . . . Jos ymmärsit . . .
Jos ei passaa maksaa, "paskoo" sinne missä "asuukin" . . .
Jari
Ps. Kaikki harrastukset maksaa, maksakaa sitten, älkääkä aina "rutisko" . . .
Kenelle äriset ja kuka aina rutisee??
Itse ainakin joka välissä olen korostanut että mielellään maksan!
Ja pohdin että voisiko huoltotoimet maksaa ilman kuittia,"vapaaehtoismaksun" nimikkeellä?
t.Kaarina
Juu enkä ole tietoinen päivämaksusta,luulin että tarkoitettiin perus-vrk-maksua.Mikä sellaisen päivämaksun suuruus sitten on ja onko se tarkoitettu matkailukulkineille vaiko vain vieraille jotka piipahtavat jonkun jo alueella asuvan luona?
Vähän ikävää kyllä tuommoinen tapa infota asioista, "penteles eikö mee jakeluun"...tai sitten meidän huumorintajut ei ihan kohtaa...
t.Kaarina
Joo, vaikka piironkimies oonki, ni ouvoksuttaa hieman tuo pelekkä paskalakäynti SFC-alueilla. Jos joskus sattus olleen reisusa niin kiire, että en joutas alueele jäämään yöksi, ni kyllä mielelläni maksasin sen normaali vrk-maksun siitä, että saan kayttää alueen palaveluita. Ihimetyttää semmonen nuukuus, että tullaan alueele, tyhyjennettään jätteet sinne ja ajettaan sitte parin kilsan päähän johonki marketin pihale nukkummaan. Ei mahu järkeen. SFC-jäsenalueitten hinnat on sen verran halavat, että ihan semmosena "portinavvausmaksunaki" sen vois käsittää. Jos et jää samala yöksi, ni se on sun oma asias.
Jotka taas totaalisesti kammoksuu leirialueita, ni hoitakkoot sitte paskansaki josaki muuala. Ei pitäs olla vaikia asia.
Matkailu- ja leirintämuoto on jokkaisen vappaehtosesti valittavana. Ku valinnan on teheny, ni pittää kans sitte pysyä sillä tiellä. Kaikile helepompi niin. Ei kettään leirintäalueen ylläpitäjää tarvi velevottaan leipommaan kaikile matkailijoile erilaisia palavelu- ja velotusmuotoja. En ainakkaan usko niin.
???
t.Kaarina
Ps.Keneltä se on poissa jos jotkut ei nuku leirintäaueilla? Ja keneltä se olis poissa jos he saisivat vrk-maksua pienempää maksua vastaan tyhjentää vessan ja vedet leirintäalueilla?
t.Kaarina
Viimeksi kesällä paloi käämit ku ei mistään löydetty kemssantyhjennystä ja vaunussa paska haisi.(oli laimeat bioaineet pöntössä ja ilmat lämpeni) Mielelläni maksan pari euroa vaikka pelkästä vessantyhjennyksestä...Toivottavasti esim. ABC ketju laittaisi joka asemalle kemssantyhjennyksen.
Aivan oikein Mirja! Tämä tällainen tyhyjennyspalavelu on juuri tuollaisten huoltamoiden ym. vastaavien käyntipaikkojen oiva palvelumuoto matkaajalle. Pieni maksu palvelun käytöstä on myös aivan luonnollinen tällaisessa markkinatalousyhteiskunnassa. Leirialueilla tuo "tyhjennyspalvelu" on sitten taas vain sellainen sivutuote. Leirialueille mennään yöpymään ja viettämään lomaa vaikka pitemmäksikki aikaa. Ei pelekästään käyä housunkevennyksellä sielä.
Käytiin me Sodankylä-Roi välillä kysymässä yhdeltä alueelta, ois saatu ilmaiseksi tyhjentää. Mutta maassa oli vaan paskakaivon kansi eikä mitään edes millä aukaista sitä ja kansi täynnä sontaa ja vessapaperia niin jatkettiin matkaa...Liekkö ihmetelly ku ensin kävin nätisti pyytämässä voisko tyhjentää ja samantien jatkettiin matkaa. Liekkö yleinenkin käytäntä tommonen kaivo vaan...Heh. Mutta minusta Abc:lle vois olla hyvinkin järkevää antaa tuollaisia palveluja. Laittasivat vaikka oveen kolikkoautomaatin. Iloisesti rallatellen maksaisin sen pari euroa jos tämmöinen mahdollisuus olisi. Tosin Lapissa on ne Abc asemat etsinnässä. Kummasti sitä tulee jätettyä muutenkin rahaa kun pysähtelee..Siinä tankataan, mahdollisesti juodaan kahvit yms.
Kyllähän se auton kemssasäiliö aika pitkää kestää, jos ei joka asiaa sinne tee. Kusella voi käydä tien varressa melkein missä vaan ja tortut voi pyöräyttää vaikka huoltsikan vessassa samalla kun pysähtyy tankkaamaan ja/tai kahville.
Minä ajattelen,että tän sfc jutun on tarkoitus ajaa kaikkien jäsentensä asioita.Tietenkään ei pidä tehdä asioita jotka tosiaan tuovat haittaa alueille.Esim kova trafiikki tms.
Se homma olisi helppo toteuttaa tosiaan laittamalla lipas seinään tai tili numero johon voi maksaa.Varmasti olisi myös pinnareita mutta so what.Omatuntonsa kanssa tässä harrastuksessa ja elämässä muutoinkin joutuu elämään.
Onhan tässä pärjätty ennenkin mutta eikö jokainen parannus olisi tervetullut kun siinä vaunussa vaan on ne pyörät.
ABc vai mikä inex on aika hyvin oivaltanut,että tuntevia,ajattelevia ja maksavia ihmisiä ne on liikkuvat karavaanaritkin.Onnea pisniksille.
Ps.Mitäs tykkäätte noista Pietarin jätevesistä .) Ja kuka maksaa.
Olen Reijon kanssa ihan samaa mieltä tästä asiasta. Ainoa haitta minkä myös minä keksin,on hitusen lisääntyvä liikenne alueilla. Toisaalta,jos yöpyisin alueella,ajaisin alueen sisällä kuitenkin ne samat ajot. Ja ideaalitapauksissa huoltotoimet sijaitsevat portin läheisyydessä,niin että alueelle mennessä ja sieltä lähdettäessä on helppo hoitaa huollot ilman ylimääräisiä ajeluita.
Se tuntuisi myös jotenkin älykkäältä,että paikoissa joissa valmiiksi jo on ajokaivot ja vessan tyhjäyspaikat,niitä voisivat pientä korvausta vastaan käyttää kaikki tarvitsijat.
Suvaitsemattomuus niitä kohtaan,jotka pääsääntöisesti nukkuvat leirintäalueiden ulkopuolella,on mielestäni kovin käsittämätöntä! Vai liekö vain provokatiivista?
t.Kaarina
Itsekin kuulun puskaparkeissa viihtyviin piironkiautoilijoihin. Silti minäkin oudoksun jäsenalueille menemistä vain pelkkiä huoltotoimia varten. Sijaitsevathan ne usein sivussa kaikista käytetyistä ajoreiteistä, eli niihin on mentävä varta vasten. Ei riitä, että vain poiketaan reitiltä sivuun. Kaupalliset alueet sijaitsevat paremmin poikkeamismatkan päässä ajoreitistä. Tosin ympäri vuoden avoimia paikkoja on todella harvassa.
Matkaparkkien lisäksi keväällä tuli keskustelua Quick stop-mahdollisuudesta. http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/jasenkeskustelu/?x26564=1680709 Ideaa kehittelemällä, voisi päivällä tehdä huoltotoimet samantyyppisen kaavan mukaan niillä alueilla joissa se olisi mahdollista toteuttaa.
Minä olen pärjännyt ihan hyvin pienellä ennakoinnilla. Hyödyntämällä matkan varrelle osuneita yleiseen käyttöön tarkoitettuja huoltopaikkoja. Yövyttäessä matkaparkeissa, näiden yhteydessä olevia tyhjennyspaikkoja. Luontoon ei vielä kertaakaan ole tarvinnut jätteitään tyhjentää. Aina ne on pystynyt asianmukaiseen paikkaan hoitamaan. http://karavaanari.info/SMF/index.php?board=23.0
Tässä sivusta seuranneena on muodostunut sellainen käsitys että matkailuajoneuvojen jätevedet muodostavat ongelman. Onko nyt kysymys sellaisesta asiasta joka noin yleisesti ajatellaan olevan kunnossa ja kielletään ongelman olemassaolo? Itse kun olen karavaanimatkailija ja vaunun käyttäjänä käytän pääsääntöisesti leirintäalueita niin minun kannaltani asia on kunnossa kun käytän olemassa olevia leirintäalueiden palveluita. Minne laskea jätevedet leirintäalueiden ulkopuolella? Kenen vastuulla jätteiden käsittely on? Olisiko ratkaisua lähdettävä hakemaan lainsäädännön kautta. Helpoin tapa asian hoitamiseen olisi kunnallinen ratkaisu. Kunnilla on olemassa toimiva jätevesien käsittelyjärjestelmä ja lainsäädännöllä voitaisiin velvoittaa kuntien järjestämään virallinen jätevesien vastaanottopiste. Olisiko tässäkin yhdistyksemme otettava aloitteentekijän rooli?
Mun luokse voi kaikki halukkaat tulla tyhjentämään pönttönsä, ei maksa mitään, kun ei se maksa mullekaan. Kunta perii jätevesimaksun käytetyn kraanaveden perusteella. Jos tiukille menee, voi huuhtelunkin suorittaa kaivovedellä. Kaikki ilmaista, tervetuloa! VP.
Osoite unohtui minne tulla ?
Toivottavasti huoltsikkaketjut alkaisivat tajuta enenemissä määrin rakentaa noita tyhjennyspaikkoja yhteyteensä, luulenpa että saisivat samalla lisää asiakkaitakin siinä sivussa. Jonkinverran tien päällä liikkuneena olen huomannut, että aika paljon on porukkaa jotka todellakin haluavat viettää yönsä muualla, kuin SFC, tai muilla leirintäalueilla, itse lukeudun myös näihin edllämainittuihin. Voihan siinä käydä myös niin, että väki myös vastaavasti vähenee maksullisilla alueilla, kuka tietää? Esko
Ihan samaa mieltä tämäkin vapaan m- autoilun kannattaja. Senverran tulee reittejä ja aikataulua suunniteltua ja huoltotarvetta seurattua että aina on tyhjennyspaikka ja vesipistekin löytynyt reitin varrelta. Jotenkin tuntuu että SFC- jäsenistön käyminen huoltotoimenpiteillä jäsenalueilla edes korvausta vastaan koetaan vastenmielisenä. Yksi kerta sen lajin "kerjäämistä" riitti. Kuitenkin, jäsenistöhän niitä paikkoja jäsenmaksujen kautta avustaa vaikkei siellä yöpyisikään.
Monet kaupalliset camping- alueet ovat ymmärtäneet, että "marjakin kannattaa poimia maasta" ja ilmoittavat oikein kilvellä, että yöpymistä pienempääkin palvelua voi ostaa. Siis suihkussa käyntiä, vesi- ja likavesihuoltoa ja vaikka pestä pyykkejä. Tiedusteluistakaan ei ole jäänyt pahaa mieltä. Hyvä palvelu voi tuoda maksavia asiakkaita toistekin.
Anteeksi, Antti. Ritarintie 1. VP.
Ethän sinä Muurameen menisi kumminkaan...
Mutta, tuolla etelämpänä, missä sivistys on pitemmällä, löytyy paljon kunnallisia tyhjenyspaikkoja! Ne on hyvin merkitty, niihin on jopa opastus pääkadulta. Joku vaatii ehkä muutaman latin avautuakseen, monet ovat ilmaisia. Jopa huuhteluvesi tulee samaan hintaan. Pöntön perustamiskustannukset ovat marginaaliset, ympäristö pysyy siistinä ja turisti saattaa jäädä pitemmäksikin aikaa, ainakin on tyytyväinen, tulee ehkä toistekin.
Suomeenhan tämmöinen ei sovi, ei ainakaan se, että jokin järjestö alkaisi ajaa asiaa! Huoltamoketjuille asia voisi silti kelvata, sen varjollahan voisi vaikka myydä polttoainetta....
Juu,Keskisen karavaanialueelta voi käydä ottamassa mallia minkälainen sen tyhjennyslaitoksen pitäisi olla.Sieltä voi mallia ottaa kovin moni leirintäaluekkin.
alueet kuulu kunnalisen jätehuollonpiiriin, alueilla on imetyskentät ja niiden kuormitus on kesällä sesonkiaikaan kyllä huipussaan, tosin eiKait nuot wc:n jätökset mene imetyskenttään vaan paikallinen loka-auto hakee harvase päivä kuorman sitä itteensä ja vie sen jätteenkäsittelyyn ja tuo ei ole ilmaista, elikkä älkää luulkokkaan että tuota palvelua voi ilmaiseksi antaa.
Niille alueille tuo ei ole ongelma jotka kuuluu kunnalliseen jäte"verkkoon", kun jätevedestä ei tarvi "suoraan" maksaa, vaan maksetaan vain puhtaasta vedestä ja se sisältää jätevesimaksun , elikkä "ulkoa" tuleva jätevesi ei maksa mitään, MUTTA siitä puhtaasta vedestä jonka "piipahtaja" vie mennessään joutuu alue maksamaan myös jätevedenkäsittelymaksun vaikkakin se vesi ei mene saman alueen viemäriin . . .
Tuntuu että eihän muutama kymmenenlitraa missään tunnu mutta kun käviöitä voi olla satoja/tuhansia on litramäärä jo aivan eriluokkaa . . .
Käyttäkää ilmaisiapalveluja siellä missä niitä on ja olkaa niistä kiitollisia mutta älkää nyt mahottomia pyytäkö alueilta jotka pyörii talkuu voimilla, vie jonkin aikaa . . . Näyttää vaan että tuo talkuutyövoima on häviävä luonnonvara . . .
Jos tuntuu että pitää saada ilmaisia palveluja, luokaa itse edes yksi piste missä saa ilmaista palvelua, sen jälkeen voitte vastavuoroisuutta toivoo muiltakin, siis toivoo . . .
Pyytää voi . . . saadakkin voi vieläpä kahdestikkin . . . pyytää ja olla ilman . . .
Jari
Ps. Kaupalliset alueet käyttävät osin tuota palvelua asiakas "syöttinä" . . .
Huh, onpas täällä oltu taas ahkeria näpyttelijöitä...
Sen verran vielä tuosta maksusta että ajatellaanpas kaffella käyntiä. Monessa paikkaa vessan käyttö maksaa 50c-1e jollet ole asiakas. Asiakkaaksi taasen tulee ostamalla kupposen kaffetta, joka maksaa usein 1-1.50e eli ei paljoakaan kannata pelkästään vessassa. Tuolla lounaspöydässä taas salaatit maksaa vitosen, keitto 6.50e ja "oikea ruoka" 8e eli se liha/kala, soossi ja potut on vain kolme euroa tykö.
Jaa mietn tämä liittyy jätteisiin? Noh, jos vrk-maksu on kympin, päiväkäynti 7e niin jätekäynti olisi sitten varmaan vitosen samalla suhteella. Vieläkö kiinnostaisi?
Se lipasjuttu on syytä unohtaa heti. Ei meinaan toimi, ei ole karavaanaritkaan tarpeeksi rehtejä. Tuli aikoinaan sen verran monta kertaa laskeskeltua saunamaksulipasta että huomasi. Valitettavasti.
Ketjun pidentyessä varmaan päästään centteihin ja centin kymmenyksiin. Eikös niitä SFC-jäsenalueita tueta jäsenmaksuvaroista sellaistenkin toimesta, jotka ei niitä alueita edes koskaan käytä? Keneltä se olisi pois jos alueet, joita jäsenkunta yleisesti ottaen kiinnostaa, hinnoittelisivat mitä esim 20 litraa sitä tiukempaa ainetta tyhjentäen ja vaikka 50 l vettä täyttäen maksaa. Ei niitä huoltokeikalla kävijöitä pilvin pimein liiku, kun rajattaisiin oikeus kerta/vuosi. Meikäläinen nyt ei ainakaan häiritsisi leirien rauhaa, koska olen jo oppinut etsimään nämä "palvelut" vapailta markkinoilta, missä luonnollisia asioita ei tarvitse hävetä.
Tulee jotenkin taas mieleen millainen kansa Suomesssa asuu.
Plusminusnolla periaatteella siis: tuotot kattavat kulut eli voittoa ei synny. Tuo SFC-alueiden rahoitus nimittäin. Ja jos tulee plussaa tai minusta niin aluetta pitävä yhdistys sen saa. Katetaan sitten ko yhdistyksen jäsenmaksuilla tai muulla, tai satsataan toimintaan, tai alueen kehittämiseen. Ei siis tämän keskusjärjestön rahoja mukana. Ja jollet käytä niin etpä juuri kärsikään, koska alueen pitäisi pitkällä tähtäimellä rahoittaa itse itsensä.
Ja kun alueet pruukataan hoitaa isäntävoimin, on harvoin samat ihmiset enempää kuin viikon. Laadi siinä sitten systeemi jolla tuokin hoidetaan...
Etkös sää Tervo vaivaudu edes lukemaan muiden viestejä paasauksesi lomassa, juurihan mää toivotin kaikki halukkaat pöntöntyhjentäjät tervetulleeksi meille, ei maksa mitään, kun menee mullakin muiden laskujen mukana. Jos tällainen ketju kattaisi koko Suomen, ei tarvitsisi puhua paskasta niin paljon turhaa! VP.
Varmaan tiedät miten asia on. Osa siitä jäsenmaksustahan on yhdistykselle, mutta maksu menee samalla köntällä liiton maksun kanssa ja on jäsenen kannalta aikas sama. Jos pohjoisesta etelään tullut ,tai toisinpäin, toisen yhdistyksen jäsen nyt tarpeeseen saisi sen pönttönsä käydä tyhjentämässä tämän toisen SFC- alueen viemäriin, niin lievästi sanottuna siitä pitäisi voida edes rahalla selvitä.
Tietysti jos alueet on julistaneet sodan keskenään (tai jos onkin auto- eikä vaunuyhdistyksen jäsen) niin sittenhän vaikeudet on ymmärrettäviä. Voisi mennä tilikirjat sekaisin. Onhan kysymys sentään vaan ihmisistä, joiden hyviin tapoihin kuuluu nostaa toisilleen kättä kohdatessaan ilman veloitusta.
Paska homma, mutta tulihan tehtyä. Noinhan se joskus menee.
Paskanheitto voisi ja pitäisi olla ihan reipas ja iloinen tapahtuma kaikkien kannalta. Paskan käsittelyn logistiikka maksaa aina jotain ja se pitäisi iloisesti maksaa. Yhtä iloisesti maksu tulisi ottaa vastaan, ellei vielä iloisemmin, eli markkinoimalla paskanheiton mahdollisuutta.
Leirintä on ihan eri asia kun huoltotoimet 'matkalla pohjoiseen'. Leiriytyessä vedetään baadenit ja grillit kedolle, avataan bisset jne. Leirinnässä vrk-maksuun sisällytetään lämpimän veden käyttöä, saunaa ja mahdollisesti keittokatoksen sähköä ym, joten vrk-maksun periminen huoltokäynnistä ei ole ihan paikallaan. Tuolla edellä ehdotettiin pelkän paskapöntön tyhjäyksen ja veden tankkauksen hinnaksi viittä euroa. Se alkaa olla sellanen raha, että sillä mielellään ottaa jo paskat vastaan.
Ongelmana taitaa SFC-alueilla olla se rahastus muulloin kun isännän ollessa paikalla.
tarjous ole tähän "hätään" tyhjentävä ( lue kaikkien tyhjennystarpeita kattava ), elikkä pidä tyhjennypaikkasi vaan avoinna, mahtaa sielä joku puskaparkkilainen käydä "pyllistämässä".
Tuo tarjouksesi menee kyllä minun mielestäni vähän vitsinpuolelle, aijotko päivystää 24 tuntii vuorokaudessa sielä tyhjennyspaikkasi vieressä joskos joku tulis käymään? Ja onko sinulla kaavan hyväksymät kyltit/opasteet sinne tyhjennyspaikaale ?
Onkos ympäristö lupa kunnossa ? jne. jne. jne.
Elikkä huumoriksi tuo tyhjennyspaiiksi menee,
jos totta,
voit joutua vaikeuksiin jos et ole hankkinut kaikkia lain ja asetuksen vaatimia juttui . . .
Kaiva esim. noilta sivuilta jos löytyis jotain "tyhjentävää"http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=1481&lan=fi
http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=1495&lan=fi
Itse en viitsi "letkautukseesi" enää enempää kommentoida . .
Jari
Jarille kiitokset ympäristöoppitunnista, tärkeää tietoa. Valvontaan vaan ei taida olla resursseja, ei ainakaan tähän päivään mennessä ole kukaan ollut tarkkailemassa, kuka meidän paskapytyllä istuu ja millaista jöötiä sinne vääntää. Siitä päivystämisestä, ei tarvita, kun meillä on hyvällä paikalla sellainen "ajokaivo", viemärin tarkastuskaivo, valurautakannella. No vitsihän koko juttu tietenkin oli, tuuli huulia heiluttelee!VP
"hyvällä paikalla sellainen "ajokaivo", viemärin tarkastuskaivo, valurautakannella."
Etelän mailla tuollaiset ovat yleisimpiä tyhjennyspaikkoja ja kaikkien niitä tarvitsevien tiedossa.
Viitsiiköhän joku alkaa keräämään listaa suomen valurautakansista ;) ja ;)
Hyviä mielipiteitä tuli ko.asiasta. Päällimäiseksi tunteeksi jäi,että pelkkää reissuhuoltoa tekevä ei ole tervetullut sfc alueelle ja sitä pitää kunnioittaa.
Se vain ihmetyttää kun kaikki kirjoittajat ovat SFC n jäseniä niin eikö vastustajat vastusta tavallaan itseään ja omaa etuaan.
Kyselin ystävältäni joka on keski suomessa pursiseuran kommodori,että miten teillä.Sanoi septi imu laitteen olevan vapaasti kaikkien veneilijöiden käytössä kunhan ei mikään hinaaja tuu pilssiä tyhjentämään. Siis veneilijät ilmeisesti käyttävät ristiin toistensa satamissa paskan tyhjennystä ilmaiseksi.
Ihme porukkaa.
No.Eipä tästä aihetta enempään.
Mutta veneilijät ostavat "Pidä saaristo siistinä" tai "Roska Roope" tarran, jonka kautta he maksavat palveluista. Tästä ohjautunee osa pursiseurojen käyttöön.
Ei kai oman mielipiteen esittäminen tarkoita siitä poikkeavan mielipiteen vastustamista. Yleensä se on vain yksi vaihtoehto lisää. Ihme käsitys semmonen.
Yleensä nuo marinoitten septintyhjennyslaitteet ovat kuntien omistuksessa. Laitteen käyttö sisältyy satamamaksuun. Ennen septien yleistymistä ja nykyisin pakollistumista pumpattiin kaikki paska veneistä mereen. Luonnon - varsinkin merien - hyvinvointi ja puhtaus on meidän kaikkien asia. Siksipä myös rannikkokuntienkin intressi on ollut järjestää näitä tyhjennyspaikkoja niitä tarvitseville. Automatkailupuolella ei ole yhteinen luontomme samassa määrin toisena vaihtoehtona, joten kunnalliset intressit eivät ehkä samalla tavalla astu esiin, kuin veneilypuolella.
Edelleen ihmettelen että mistä kumpuaa se suunnaton suvaitsemattomuus niitä kohtaan,joille leirintäalueet eivät ole se pääsääntöinen yöpymispaikka?!
t.Kaarina
Ne jotka ei suvaitse puskaparkkilaisia, ovat kateita siitä että puskaparkkilainen on niin rohkea että uskaltaa yöpyä kaikkia niitä vaaroja uhmaten jotka puskaparkkilaista voi siellä puskassa kohdata.
Voipi vaakakupissa painaa semmonen juttukin että kateutta aiheuttaa se että puskaparkkilainen saa olla yönsä puskassaan ilmaiseksi ja jopa nauttia siellä luonnonrauhasta, se jos mikä on leirintäalueilla sula mahdottomuus sen kaiken "örveltämisen" vuoksi.
Minulla itsellä ei ole mitään sitä vastaan missä itsekukin yöpyy, kunhan tekeesen niin että ei roskaa, ei riko eikä häiritse ketään, ja tietty yöpyy "jokamiesoikeuksien" "mukaan".
Jari
"Ennen septien yleistymistä ja nykyisin pakollistumista pumpattiin kaikki paska veneistä mereen."
Kyllä se paska pumpataan edelleen hyvin yleisesti mereen, koska tyhjennyspaikat ovat monien mailien mutkan takana omasta laituripaikasta.
Hyvä esimerkki oli Swan-regatta edelliskesänä turussa, paskapumpun laituripaikka oli myyty joten se ei ollut käytössä ja illan hämärtyessä mustan veden tuoksu oli melkoinen auran rannoilla yli sadan venekunnan toimesta.
Septin tyhjennys maalle/maahan on huomattavasti pienempi paha kuin sen tyhjentäminen mereen, kakkaahan ajetaan peltoon ihan urakalla maaseudulla jossa kasvaa meitin safka, tai lehmät paskoo laitumella ja syövät sillä lannoitettua ruohoa.........esimerkkejä riittäisi. Meressä rehevöityminen on jo tutkittu juttu.
Tyhjensin kokeeksi pytyllisen paskaa tonttimme viimeiseen nurkkaan asianmukaisine vessamyrkkyineen ja seuraavana keväänä rikkakasvit olivat todella voimissaan, ei mitään havaintoa että olisi ollut haitallista, päinvastoin, toiminee ainakin rikkakasvien lannoitteena ihan buenosti.
Suurimmalla osalla meistä on omalla alueyhdistyksellä oma alue eiku sinne vaan tyhjentämään! Tulee vastinetta jäsen maksulle. On tää todella vaikean tuntuinen asia!! Kyllä yhteistyö on sitten vaikeaa!!
Tyhjennystarvetta tulee kai useimmin liikuttaessa vaikka matkalla etelästä Lappiin tai muuten vaan matkailuvälineitä käytettäessä idästä länteenkin. Jos matkassa on lapsia, niin WC- pönttö voi täyttyä yllättävästi. Voisi kuvitella, että edes maksua vastaan pöntön saisi käväistä tyhjentämässä matkan varrelle vieraan alueyhdistyksen tyhjennyspaikalla. Kaikki liikkujat eivät ole halveksittavia, usein puskaparkeissa yöpyviä -kuten mm. minä, vaan joukossa on kunnollisia perheitä, jotka käyttävät SFC- alueita.
Kateus vie kalatkin vedestä sanotaan, mutta karavaanarihan on kaikkien ystävä. Paitsi että joku raja siinäkin näyttää olevan.
Jos omille alueille ei ole muuta asiaa kun käydä paskansa jättämässä, niin sekin kannattaa jättää tekemättä. Laskin tuossa esim. Helsinki - Saariselkä välillä olevat ajokaivot syyskuun 2007 tilanteen mukaan, jolloin ajokaivoja oli seuravasti: Helsinki STA, Mäntsälä Shell, Lahti ABC, Heinola Teboil, Vaajakoski ABC, (Tulossa Palokan ABC) Äänekoski Hirvaskangas ABC, Viitasaari ABC, Pihtipudas Putaanportti Shell, Kempele ABC, Liminka ABC Tupos, Liminka Shell, Rovaniemi Shell, Saariselkä Neste, = 12 ajokaivoa ja vedenottopistettä. Tuskimpa huomasin edes kaikkia mainita. Kaikki nämä aivan päätien varressa, keskimäärin alle 100 km päässä toisistaan. Ja lisää on tulossa!
Kyllähän on taas kerran väännetty paskasta asiaa. Aika-ajoin se näköjään, hädän hetkellä, saa mielipiteet kirpoilemaan laidasta laitaan. Ottamatta sen enempää kantaa puoleen tai toiseen toteaisin, että aina on pöntön saanut tyhjennettyä ihan helposti ja "laillisestikin". Tänäpäivänä on jo onneksi tyhjennyspaikat huoltoasemilla lisääntyneet tyydyttävästi. Esko
Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.