Pohjoismaisilla Karavaanipäivillä ja SF Caravan 60-vuotta juhlilla ollaan vapaasti vastuullisia!

Pohjoismaisilla Karavaanipäivillä ja SF Caravan 60-vuotta juhlilla ollaan vapaasti vastuullisia!

28.6.2024

Reilun viikon kuluttua 7.7.2024 Kiuruvedelle vyöryy liki 700 matkailuajoneuvoa viettämään kesän ikimuistoisia tapahtumia. Kiuruvedellä järjestettävät Pohjoismaiset karavaanipäivät ja SF Caravan 60 -vuotta juhla ovat teemaltaan vapaasti vastuullisia. Vastuullisuus on tämän päivän sana tapahtumajärjestämisessä ja tänä kesänä Kiuruvedellä on lähdetty miettimään yhdessä SF Caravan Ry:n kanssa kotimaan matkailun kestävää kehitystä ja tulevaisuutta. Vastuullisuus Kiuruveden tapahtumissa näkyy konkreettisesti metsänistutustapahtumien, kierrätyksen ja ylimääräisen painomateriaalin karsimisena.

Osana kesän superviikkoja Kiuruvedellä on lanseerattu oma tapahtumansa, jossa tapahtumaan osallistujat voivat osallistua ilmastonhuolintaan istuttamalla puita. Puut ovat yksi Suomen tärkeimmistä hiilinieluista ja puut kasvaessaan sitovat hiiltä ja tällä voidaan kompensoida mm. matkailun aiheuttamia päästöjä. Puiden istuttamisen ympärille on järjestetty kaksi tapahtumapäivää, jossa kerrotaan metsän kiertokulusta, istutetaan yhdessä puita ja nautitaan Suomen luonnosta. Tämä uniikki tapahtuma on järjestetty yhdessä MHY Savotan, Kiuruveden Kaupungin, SF Caravan Ry:n, SF Caravan Ylä-Savon ja Wallen Hovin kanssa. Pohjoismaiset karavaanipäivät keräävät asiakkaita istuttamaan metsää, Aasiasta, Euroopasta ja Pohjoismaista.


Myös väliaikaisen leirintäalueen kierrätysjärjestelmään on kiinnitetty huomiota ja ensimmäistä kesää Kiuruveden tapahtumissa, niin ikään Pohjoismaisilla karavaanipäivillä, SF Caravan 60 -vuotta tapahtumassa, Lupa Laulaa! -kuorotapahtumassa ja Iskelmäviikolla on majoittujien mahdollista lajitella jätteet leirintäalueilla. Jätteiden lajittelulla pyritään myös mahdollisimman pieneen kuormittavuuteen.

Yhdistämällä eri kieliversioita painomateriaaleissa, on pystytty luopumaan suuresta osasta paperista ilmoittelua ja tiivistämään saman infon kolmella kielellä yhteen ja samaan tiedotteeseen.

Tervetuloa nauttimaan Kiuruvedelle tapahtumista vapaasti vastuullisesti ja tietenkin kaikilla aisteilla !